SAOPŠTENjE ZA JAVNOST ČLANOVA DEMOKRATSKE STRANKE U BLACU

  • saopstenje sa potpisima

Bez ikakvih konsultacija, a kamoli odluke OO DS-a, po svemu sudeći, po sopstvenom nahođenju, predsednik OO DS Blace Nebojša Milosavljević je doneo odluku o pristupanju Demokratske stranke lokalnoj grupi građana „Ovo je moja kuća“ što je po mišljenju velike većine članova DS-a skandalozna odluka !

Ono što za nas demokrate predstavlja najveće razočarenje, to je da se na pomenutoj listi nalaze i lica iz raznih stranaka SRS-a, DSS-a, URS-a…koja su se godinama unazad direktno suprotstavljala politici Demokratske stranke i njemu lično i kroz razne performanse izvrgavala ruglu i podsmehu svemu što ima demokratski prefiks. Na listi su i odbornici koji su Nebojši Milosavljeviću, ne tako davno, izglasali nepoverenje i pored činjenice da je Demokratska stranka ubedljivo pobedila na prošlim lokalnim  izborima.

Kao iskreni sledbenici  izvorne politike DS-a, imamo moralnu obavezu da upoznamo javnost sa nedemokratskim načinom funkcionisanja OO DS-a u Blacu,  i na autokratsko ponašanje predsednika OO Nebojše Milosavljevića, kojim krši ne samo programske ciljeve stranke, već i osnovne postulate demokratije, na kojima su isti utemeljeni.

Politička neodgovornost i konstantne nerealne procene okolnosti, dovele su do velikog razočarenja i  napuštanja stranke od strane najsposobnijih i najvrednijih članova  stranke u Blacu. Da li je u pitanju politička nemoć, taktika kako bi što bezbolnije napustio politiku ili  nedostatak dobre procene, pokazaće vreme…U svakom slučaju, ova odluka nesumnjivo predstavlja sunovrat jedne političke opcije u Blacu.

Članovi OO DS Blace

saopstenje sa potpisima