Saopštenje za javnost: Toplička akademija strukovnih studija

Toplička akademija strukovnih studija – TASS osnovana je Odlukom Vlade Republike Srbije  broj: 02-3689/2022 od 11.maja.2022. godine, kao nova visokoškolska ustanova koju čine:

  • Odsek za poljoprivredno-prehrambene studije Prokuplje
  • Odsek za poslovne studije Blace
  • U postupku akreditacije je i Odsek za medicinske studije Prokuplje

Akademija u obavljanju delatnosti objedinjuje obrazovni i primenjeno-istraživački rad, kao deo jedinstvenog procesa visokog obrazovanja. Delatnost Akademije je ostvarivanje visokog obrazovanja kroz strukovne studije, u okviru akreditovanih studijskih programa.

Pre osnivanja Topličke akademije strukovnih studija, Odsek za poslovne studije Blace je bio u sastavu Beogradske akademije poslovnih i umetničkih strukovnih studija, a nakon toga i u sastavu Akademije strukovnih studija Južna Srbija u Leskovcu.

Kako neodgovorni i zlonamerni pojedinci plasiraju lažne informacije o tome da će se Odsek za poslovne studije u Blacu ugasiti ili promeniti sedište izjavljujemo sledeće:

–              menadžment Topličke akademije strukovnih studija radi na izradi plana razvoja i poslovanja Akademije za naredni period i ne postoji nikakva  namera za gašenje ili premeštanje bilo kog Odseka na Akademiji;

–              formiranje Topličke akademije strukovnih studija podrazumeva razvoj i unapređenje nastave na Odsecima, povećanje broja studenata i broja akreditovanih studijskih programa;

–              planirana je puna saradnja sa lokalnom samoupravom i maksimalni doprinos njenom razvoju uključivanjem svih naših kapaciteta i potencijala;

–              rukovodstvo TASS-a uradiće sagledavanje potreba privrede Topličkog okruga za novim i savremenim studijskim programima i potrebe školovanja kvalitetnog kadra koji će odgovoriti njenim zahtevima.

Naša Akademija je visokoškolska ustanova sa preko 1500 studenata, tako da ne postoji ni potreba ni namera gašenja bilo kog sastavnog dela Akademije.

Budimo ponosni što naša Toplica ima jednu ovakvu državnu visokoškolsku ustanovu koja će biti nosilac razvoja i osposobljavanja mladih ljudi u Toplici kroz savremene strukovne studije.

             U Prokuplju                                                                         Vd Predsednika TASS

       23.09.2022.godine                                                                Dr Zvonko Zlatanović prof