Savetodavci Poljoprivredno stručne savetodavne službe Prokuplje svoje znanje usavršiće na seminaru u Vrnjačkoj Banji

 Institut za primenu nauke u poljoprivredi iz Beograda i Centar za usavršavanje poljoprivrednih savetodavaca iz Novog Sada, uz podršku Ministartva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede organizuju seminar za savetodavce zaposlene u Poljoprivrednu stručnim i savetodavnim službama (PSSS) Srbije.

Na ovom seminaru, koji će se održati od 13. do 15. decembra u Vrnjačkoj Banji, najviše reči biće o radu savetodavaca u poljoprivredi u uslovima prouzrokavanim pandemijom Kovid-19 na globalnom novou, digitalizaciji, preciznoj poljoprivredi i agroekologiji.

Direktor prokupačke PSSS Igor Tasić izjavio je da će i ove godine, kao i prethodnih, na ovom seminaru učestvovati i savetodavci ove službe.

–O novinama u oblasti poljoprivrede savetodavci će se upoznati na ovim tradicionalnim susretima  poljoprivrednih stručnjaka. Ovaj seminar ćemo iskoristiti i za promociju poljoprivrednih proizvoda mnogih firmi i poljoprivrednih gazdinstava iz Topličkog okruga, izjavio je Tasić.

O saznanjima sa ovog seminara, kao i drugim aktuelnim temama iz mnogih oblasti poljoprivrede, poljoprivrednici Prokuplja, Blaca i Žitorađa upoznaće se tokom trajanja „zimske škole“, koju organizuje PSSS Prokuplja od 21. do 23. decembra.