Školarci u akciji branja šipuraka

Pored toga što su dobri đaci, učenici škole u Donjoj Rečici, izdvojenog odeljenja Osnovne škole „Nikodije Stojanović Tatko“, su i vrlo vredni. Oni su sa svojim učiteljima i nastavnicima i ove godine organizovali akciju branja šipuraka.
-Ovo postaje jedna lepa tradicija. Ustvari, angažovanje nas i dece na nekim poslovima, koji nisu teški, a od koristi su nam, gledamo da primenimo svakodnevno. Cilj nam je uvek jedan, prikupljanje materijalnih sredstava za ulepšanje našeg školskog prostora, u kome provodimo veći deo dana, rekla je učiteljica Lidija Veljković.
Ona je dodala da su zajedničkim snagama ofarbali coklu u učionicama, vrata, ormare i pod u učionicama nižih razreda.
-Zidove učionica oplemenile su slike, koje su učenici sami slikali. Samolepljivim tapetama oblepili smo stare i pohabane klupe. Potrudili smo se da koliko god to možemo, sami ulepšamao ambijent škole, istakla je Veljković.
Škola u Donjoj Rečici, koja je stara preko 70 godina, svakako je dobar primer kako treba biti spreman i uključiti se u sve akcije, koje mogu na bilo koji način doneti dobrobit njenim stanarima, deci i nastavnicima.
Akcije, u koje se pored branja šipuraka ovi vredni školarci uključuju, jesu i sakupljanje starog gvožđa, stakla i papira, a sve u cilju poboljšanja uslova za rad i učenje.

.