Smenjeni predsednik SO Blace Zlatko Dimitrijević – građani opštine Blace mogu biti spokojni i strpljivi i da u miru sačekaju rasplet nastale situacije

Povodom danas održane 10.sednice SO Blace na kojoj je između ostalog došlo do smene predsednika SO Blace Zlatka Dimitrijevića i direktora Sportskog centra Blace Zvonimira Todorovića prenosimo vam njihove izjave :

Zlatko-Dimitrijevic-predsednik-SO-Blace-768x432-520x245

Zlatko Dimitrijević smenjeni predsednik SO Blace

-Sednica SO Blace je zakazana bez mog znanja i saglasnosti i bez ikakvog osnova jer je redovna zakonska trebalo da se održi do 15.marta.

Za sednicu SO Blace saznao sam 10 do 15 minuta pre održavanja kao i ostali odbornici kako sam čuo. Poziv je upućen od zamenice predsednika SO Blace koja se nije konsultovala samnom i koja nije pečatirala poziv.I ostala službena lica nisu prisustvovala sednici kako nalaže zakon o lokalnoj samoupravi i pravilnik SO Blace. Što se tiče SNS nisam dobio ovlašćenje da dajem izjave i narednih dana će se razjasniti situacija. Mislim da građani opštine Blace mogu biti spokojni i strpljivi i da u miru sačekaju rasplet nastale situacije, izjavio je Zlatko Dimitrijević,smenjeni predsednik SO Blace.

Zvonimir-Todorovic-direktor-STTC-Blace

Zvonimir Todorović smenjeni direktor SC Blace

Povodom današnje sednice SO Blace i smene sa mesta direktora Sportskog centra Blace Zvonimir Todorović izjavio je:

-Navodi o razlozima za moju smenu nisu tačni a za ostalo nemam komentar.

Inače kao  razlog za smenu sa mesta direktora sportskog centra Blace,Zvonimira Todorovića navedeno je da nema potrebnu visoku stručnu spremu.

Podsećamo, Zamenik predsednika SO-e Blace Nevena Pešić, sazvala je za danas po hitnom postupku sednicu SO-e Blace,  u KC „Drainac“ u Blacu, sa početkom od 14 časova, kako bi se ispoštovali zakonski rokovi za usvajanje određenih dokumenata koji su neophodni za vitalno funkcionisanje izvršne lokalne vlasti.

Inicijativa za sazivanje sednice SO-e Blace po hitnom postupku javila se radi usvajanja strategije za razvoj poljoprivrede koja se usvaja na period od 10 godina a ima za cilj boljitak svih građana koji se bave poljoprivredom, a u Blacu ih je većina od ukupnog broja stanovnika – stoji u saopštenju zamenice predsednika SO-e Blace Nevene Pešić. Na samom početku sednice, za reč se javio šef odborničke grupe SNS-a u SO-e Blace Srdjan Aničić koji je predsedavajućoj sednice SO-e dostavio potpisane predloge grupe od 15 odbornika koji su tražili hitno razrešenje predsednika SO-e Blace Zlatka Dimitrijevića zbog  kako je u predlogu pisalo, neispunjavanja zakonom predvidjenim obaveza za sazivanje i održavanje sednica Skupštine opštine Blace. Nakon što je pročitano obrazloženje, pristupilo se glasanju. Za razrešenje predsednika SO-e Zlatka Dimitrijevića, glasalo je 14 od 16 prisutnih odbornika dok je odlukom 15 odbornika izabran novi predsednik Skupštine, iz redova odborničke grupe „SDS LDP SPO za bolje Blace“ Miloš Vasiljević.

Na sednici se glasalo o imenovanju i razrešenju pojedinih članova komisija, dok je konstatovan i prestanak mandata opštinskoj većnici Ani Antić koja je podnela ostavka zbog imenovanja na funkciju V.D direktora Turističke organizacije Blace.  Takodje, na istoj sednici je konstatovana i ostavka Bogoljuba Milića na mestu predsednika nadzornog odbora JKP „Blace“ Blace.

Novi predsednik SO-e Blace Miloš Vasiljević podneo je ostavku na mesto člana komisije za utrine i pašnjake i najavio da u potpunosti podržava rad aktuelnog predsednika opštine Blace Zorana Jozića kao i njegova odbornička grupa „SDS LDP SPO za bolje Blace“.

Na istoj sednici, razrešen je dužnosti direktora Sportskog centra Zvonimir Todorović dok je za v.d direktora izabran Nebojša Dujović iz Blaca, profesor fizičke kulture.