Srednja škola Blace dobila još jedno odeljenje gimnazije

Radosna vest stiže za blačke osmake i njihove roditelje, srednja škola u Blacu dobila je još jedno odeljenje gimnazije za koju je vladalo veliko interesovanje. Tako će ove školske godine u srednjoj školi u Blacu biti dva odeljenja gimnazije opšti tip.

Nakon sastanka  u ministarstvu prosvete  kojem su prisustvovali zamenica predsednika Opštine Blace Suzana Veljović, v.d direktor srednje škole u Blacu Gordana Đorđević i predstavnik saveta roditelja Nebojša Knežević, kojim je predsedavao posebni savetnik nadležan za poslove srednjeg obrazovanja i obrazovanja odraslih dr. Aleksandar Pajić,srednjoj školi u Blacu odobreno je otvaranje još jednog odeljenja gimnazije opšti tip.

Ovo je veoma značajna i radosna vest za veliki broj blačkih osmaka koji je izrazio želju da dalje školovanje nastavi u Blacu upravo u gimnaziji.

Blački srednjoškolci tradicionalno na takmičenjima postižu velike i zapažene rezultate i ovo je veoma značajan uspeh za celo Blace jer će deca ostati da se školuju i nova znanja stiču u svom mestu i svom mestu donose značajne diplome.