Stoti rođendan proslavio u Muzeju – Stogodišjak iz Prokuplja obožava da gleda mečeve Novaka Đokovića

Narodni muzej Toplice i SUBNOR Prokuplja organizovali su rođendansku proslavu za najstarijeg građanina Stojana Stojanovića, koji je 8. oktobra 1916. godine rođen u prokupačkom selu Pašinac. Proslavi stotog rođendana, osim članova porodice, prisustvovali su i predstavnici Opštine Prokuplje, Crkvene opštine i mnogobrojnih boračkih organizacija.

s
U biografiji najstarijeg Prokupčanina stoji da je Gimnaziju završio u Prokuplju, da je bio podoficir Vojske Kraljevine Jugoslavije, da je tokom Drugog svetskog rata više od četiri godine bio u zarobljeništvu u vojnom logoru u Austriji. Nakon rata zaposlio se kao geometar u katastru nepokretnosti u Prokuplju. Za svoj neumoran i stručan rad dobitnik je više priznanja.

d
– Svoj mir i svrhu života nalazim kod članova porodice. Danas mi najveće zadovoljstvo predstavlja druženje sa unucima Dušanom i Dušicom i praunukom Sofijom, rekao je veseli i nasmejani otac, deda i pradeda Stojanović.
Osim skladnog porodičnog života svoju dugovečnost duguje i stalnim šetnjama do brda Hisar. Dnevno pešači u proseku pet do šest kilometara.
– Nove prijatelje i drugare stekao sam šetajući do Hisara. Bez obzira što su znatno mlađi od mene uvek imamo temu za razgovor, kaže on i ističe da mu je drago što su na proslavu njegovog stotog rođendana došli i kolege rekreativci.
Razgovarajući sa slavljenikom, saznali smo da on prati sportske događaje i da najviše voli da gleda našeg proslavljenog tenisera Novaka Đokovića.
– Malo se narviram kada naš Đole izgubi meč. Dobro je što on retko kad bude poražen na terenu, ističe Stojanović i podvlači da mu je jedna od najvećih želja da upozna prvog tenisera sveta.
Na prijemu nije izostala rođendanska torta, pesma i mnogobrojni pokloni. Čestitajući stoti rođendan Stojanu Stojanoviću, direktor Narodnog muzeja Toplice Darko Žarić, sekretar SUBNOR-a Prokuplja Ljubomir Stojanović i svi učesnici proslave poželeli su mu dobro zdralje i da u krugu svoje porodice i narednih godina proslavlja rođendan.