Toplički upravni okrug raspisao konkurs za dodelu Svetosavske povelje

Toplički upravni okrug je raspisao konkurs za dodelu Svetosavske povelje pojedincima i institucijama, koji su svojim radom i delovanjem, dali doprinos u oblasti zdravstva, privrede, prosvete, kulture, sporta i vere. On je otvoren do 19. januara, za sve one koji žele da predlože najboljeg pojedinca ili instituciju, koji bi poneli ovu prestižnu nagradu.

Ovo značajno priznanje, prema rečima načelnika Topličkog upravnog okruga Zlatana Miljkovića, ima za cilj da nagradi one pojedince i organizacije, koje su svojim delovanjem, doprinele i učinile život u Topličkom okrugu bogatijim.

-Kako bi se osigurala najbolja selekcija, postavljeni su jasni kriterijumi, koje nominovani treba da ispunjavaju. Kandidati svojim ličnim primerom na radnom mestu i van njega, zalaganjem, entuzijazmom i nesebičnošću treba da doprinose poboljšanju uslova rada, stvaraju pozitivnu atmosferu, koja podrazumeva saradnju, toleranciju, međusobno uvažavanje i da time šire ugled svoje opštine i Topličkog okruga, istakao je Miljković.

On je naveo i to, da kandidati moraju biti prepoznati u javnosti kao humanisti, osobe koje se ističu nesebičnim delovanjem, održavaju ideje i žive u duhu Svetog Save, kako bi zaslužili priznanje, koje nosi ime najvećeg srpskog prosvetitelja.

Svi oni koji smatraju da imaju kandidate, koji zaslužuju Svetosavsku povelju, uz obavezno obrazloženje, mogu da pošalju svoje predloge do 19. januara Topličkom upravnom okrugu, na adresu Toplički upravni okrug, Ulica Tatkova broj 2, 18400 Prokuplje ili putem mejla toplickiokrug@toplicki.okrug.gov.rs.