Toplički upravni okrug raspisao konkurs za dodelu Svetosavske povelje

Toplički upravni okrug i ustanove kulture i ove godine će tradicionalno, povodom Svetog Save, dodeliti Svetosavsku povelju najistaknutijim pojedincima i institucijama iz oblasti privrede, prosvete, zdravstva, kulture, sporta i vere.

Prema konkursu, pojedinci i institucije koji budu predloženi za ovo prestižno priznanje, trebalo bi da ispunjavaju određene uslove.

Prvi uslov je da su na svom radnom mestu svojim ličnim primerom, zalaganjem, entuzijazmom i nesebičnošću, doprineli da se uslovi rada poboljšaju, stvori pozitivna atmosfera koja podrazumeva saradnju, toleranciju, međusobno uvažavanje i da se u tim poslovima rukovode vrhunskim profesionalnim merilima.

Jedan od uslova za konkurisanje za ovu prestižnu nagradu, jeste i taj da su predloženi kandidati iz svoje oblasti, objavili rad kojim se određena struka podiže na viši nivo, kao i da su svojim delovanjem učinili da se za Toplicu čuje i van naših prostora, tako što su afirmišući sebe, afirmisali i sredinu u kojoj žive i koja u njih ulaže.

Potrebno je i to da su u javnosti poznati kao humanisti i osobe koje se ni na koji način nisu kompromitovale, ni u verskom ni u svetovnom smislu, jednom rečju da su svojim idejama, činom i životom dostojni da ponesu priznanje koje nosi ime najvećeg srpskog prosvetitelja.

Predloge sa obaveznim obrazloženjem, najkasnije do 21. januara 2021. godine, zainteresovani mogu dostaviti Topličkom upravnom okrugu, na adresu Toplički upravni okrug, ulica Tatkova broj 2, 18400 Prokuplje ili putem e-mail: toplickiokrug@toplicki.okrug.gov.rs