Tradicionalni Novogodišnji koncert Kulturno-umetničkog društva „Abrašević“ iz Prokuplja

Tradicionalni Novogodišnji koncert Kulturno-umetničkog društva „Abrašević“, koji organizuje prokupački Dom kulture je još jedna manifestacija, koja pozorišnu salu uvek ispuni do poslednjeg mesta. Tako je bilo i sinoć, prokupačka pubilka je uživala u izvođenju narodnih izvornih pesama i igara članova ovog ansambla. Podjednako dobri na sceni bili su i folkloraši i solisti. Za svoje sugrađane najlepše izvorne pesme pevali su Milena Kostić, Dragan Cekić, Teodora Stanković i Anđela Zdravković.
Veliko oduševljenje publike izazvali su i najmlađi članovi „Abraševića“izvođenjem Moravca, dok je Omladinski ansambl dobio burne aplauze za igre iz Leskovca i splet Šopskih igara. Po prvi put pred prokupačkom publikom „Abrašević“ je izveo muzičko-scenski prikaz Sabora u Mačvi, a sudeći po ovacijama publike, po njemu će naši folkloraši ubuduće biti prepoznatljivi.
Na tradicionalnom Novogodišnjem koncertu nastupio je i član Orkestra Doma kulture, frulaš Nemanja Lazović iz Prokuplja i harmonikaš Strahinja Ognjanović iz Kuršumlije.
Ovakav program, prema mišljenju publike, jeste dobra završnica jedne kalendarske godine i za organizatore i za posetioce.
Podršku iz publike izvođačima na sceni pružila je i većnica za kulturu Opštine Prokuplje Milica Erić.