TV Prva u Topličkim vinogradima
U Topličkim vinogradima koji se i dalje šire, pod vinovom lozom je 35 hektara. Ovde se trenutno od belih sorti gaje šardone i sovinjon beli a od crvenih – crni burgundac, kabarne sovinjon, merlo i prokupac kao autohtona sorta.
Grožđe ubrano u Topličkim vinogradima prerađuje se u izuzetno opremljenoj i najvećoj privatnoj vinariji na Balkanu, površine 8000 m2 koja se nalazi u sklopu Topličkih vinograda u ovom prokupačkom selu.
Vina proizvedena u ovoj vinariji koja važe za visokokvalitetna, osvojila su tržište Srbije a polako osvajaju i inostrana tržišta je se izvoze u Kinu, Španiju,Nemačku, Crnu Goru, Japan, Norvešku, Švedsku.
Više o Topličkim vinogradima na TV Prva u subotu u vremenu između 07:30 – 09:00.Prilog pripremila : Gorica Šegović.