U četvrtak u Kuršumliji promocija knjige Jedna priča o životu autora Avrama Avramovića

U četvrtak,15.juna 2023.godine u 18 časova u Sali Opštine Kuršumlija održaće se promocija knjige Jedna priča o životu autora Avrama Avramovića.

1

-Dragi moji prijatelji i pre svega moji zemljaci posebno moji Kuršumličani i Blačani, sa zadovoljstvom vas pozivam na promociju moje samoživotopisne knjige – Jedna priča o životu.

O samoj knjizi će govoriti divni gosti: recezent, Akademik, profesor, pukovnik Rade Biočanin, docent filoz filozofskog fakulteta u Nisu Mirjana Bojanić Ćirković,Akademik profesor dr. Predrag Dašić, Milan Marković Laka vojni penzioner i pisac, kao i domaćin Gašić i naravno ću i ja prozboriti koju reč. Knjiga u kojoj sam opisao pre svega moj život od rodenja na mom Žučkom čarobnom bregu pa sve do 30 marta ove godine. Naravno da je naša čarobnica TOPLICA opisana u maksimalnoj mojoj moći, zabeležzeni i “moji poverljivi predivni i veliki razgovori sa njom” opis svih njenih lepota od izvora do slikovitog gotovo romantično emotivnog zagrljaja sa Južnom Moravom, i njen put dalje … i moj l ŽUČ, mnogo toga i o njemu napisah … Opisah Kuršumliju i celu Toplicu, Opisah sve naše velike verske praznike i običaje, pretežak život naših predaka, pa i savremenika, sa hlebom od mnogo više kora od onih iz priča … i mnogo još toga, lepote i sve o Srbiji, Evropi kakvoj jeste, svetu, Đokovicu i svemuuu na jedan nebično nov način i čak knjiga se može nazvati monografijom.,ističe autor knjige Avram Avramović.