U kulturnom centru “Drainac“ u Blacu otvorena izložba slika sa likovne kolonije – Blace 2018

U kulturnom centru „Drainac“ u Blacu završena je ovogodišnja likovna kolonija a otvorena izložba umetničkih radova ovogodišnjih učesnika kolonije.

DSCN0085

Izložba će prema rečima Ace Đorđevića direktora kulturnog centra „Drainac“ u Blacu biti otvorena do 15.avgusta do kada i traje ovogodišnje – Kulturno leto.

DSCN0083

Svi zainteresovani , izložbene slike mogu videti u holu kutlrunog centra „Drainac“ u Blacu.

Ovogodišnju likovnu koloniju svečano je proglasio zatvorenom a izložbu sa kolonije otvorenom, direktor kulturnog centra „ Drainac“ Aca Đorđević koji je uputio poziv svima da izložbenu kolekciju u holu kulturnog centra „ Drainac“ u Blacu mogu videti do 15. avgusta do kada i traje ovogodišnje kulturno leto.

DSCN0088

Ispred umetnika koji su došli iz Kruševca organizatorima na srdačnom dočeku i gostoprimstvu, zahvalio se slikar Gordan Mićić.

DSCN0094

Mr Svetlana Jevremović iz Blaca jedan je od stalnih učesnika na likovnoj koloniji u Blacu ističe da su utisci sa kolonije veoma pozitivni.

  • Likovna kolonija u Blacu je događaj koji po svom dešavanju već pripada nama. Na ovogodišnjoj koloniji može se videti raznolikost radova što sve doprinosi tome da utisci budu pozitivni, ističe mr Svetlana Jevremović.DSCN0091

Mr Nadica Grbić takođe je stalni učesnik likovne kolonije u Blacu. Ove godine bila je inspirisana pejzažima pa se na njenim radovima može videti i pejzaž blačkog sela Draguše.

DSCN0093

  • Zadovoljna sam slikama koje smo uradili. Motivi su uglavnom pejzaži i malo ima apstraktnih slika, ističe mr Nadica Grbić dodajući da je veoma zadovoljna ovogodišnjom organizacijom i delima koja su nastala na koloniji.
  • DSCN0080

Po završetku kolonije, direktor kulturnog centra „ Drainac“ Aca Đorđević svim učesnicima uručio je zahvalnice.

DSCN0092

DSCN0081

DSCN0078

Ove godine na likovnoj koloniji u Blacu učestvovalo je sedmoro umetnika, umetnici iz Kruševca: Živorad Milosavljević , Milivoje Minić ( poreklom iz Blaca živi u Kruševcu), Bora Stojanović i Gordan Mićić – Mićko, kao i tri umetnice iz Blaca: mr Svetlana Jevremović, mr Nadica Grbić i Milena Simić.

Foto umetnička dela nastala na likovnoj koloniji u Blacu

DSCN0060DSCN0062DSCN0064DSCN0072DSCN0074DSCN0076DSCN0066DSCN0069DSCN0070