U Kulturnom centru ,, Drainac” u Blacu u utorak počinje – 17.Likovna kolonija

U Kulturnom centru ,, Drainac” u Blacu, u utorak , 6 . jula počinje sa radom  17. po redu ,,LIKOVNA KOLONIJA “, koja će trajati do petka , 9 .jula .

  Ove godine , iskusnim slikarima iz Novog Sada, Beograda , Kruševca i Blaca , pridružiće se polaznici likovne sekcije,koja radi pri blačkom kulturnom centru .

  Slike nastale na likovnoj koloniji biće izložene u holu kulturnog centra , u petak 9.jula u 20 sati, saznajemo u Kulturnom centru ,, Drainac”.

    Kulturni centar ,, Drainac ” poziva sve ljubitelje likovne umetnosti  da prisustvuju  otvaranju izložbe nastalih likovnih radova .

Likovna kolonija “Blace” prvi put organizovana je 2005. godine i ima status stalnog kulturnog dešavanja na nivou opštine Blace. Iz godine u godinu okuplja umetnike različitog senzibiliteta i orjentacije tako da dobija na kvalitetu i značaju. Svaki saziv kolonije okuplja kako akademske slikare tako i slikare amatere i goste. Nesumnjiv je značaj kolonije za kulturni razvoj i napredak Opštine Blace kako kroz stvaranje fonda slika, saradnju umetnika i razmenu iskustava tako i u pogledu edukacije građana kroz prisustvo u radu umetnika.