U O.Š Stojan Novaković u Blacu – Simfonijski orkestar srednje muzičke škole iz Niša održao pedagoški koncert

U osnovnoj školi – Stojan Novaković u Blacu simfonijski orkestar srednje muzičke škole iz Niša održao je pedagoški koncert u okviru kojeg su izvedena  neka od najlepših dela klasične muzike.

Učenici, nastavnici i učitelji koji su prisustvovali – pomenutom koncertu u okviru javnog časa koji je organizovao aktiv muzičke kulture osnovne škole – Stojan Novaković, imali su priliku da čuju muzička dela iz romantičarske epohe, Baha, Šuberta, Štrausa, Dvoržaka, a članovi simfonijskog orkestra predstavili su i svoje instrumente govoreći o njihovom istorijatu i nastanku,  saznajemo od profesora Vladana Karadžova.

DSCN9810

Profesor muzičke kulture Dejan Tomić

Profesor muzičke kulture Dejan Tomić, ističe da Aktiv muzičke kulture osnovne škole – Stojan Novaković tradicionalno svake godine dovodi po jedan orkestar koji izvodi umetničku muziku. Pre dve godine  u blačkoj osnovnoj školi nastupao je Vojni orkestar iz Niša.

DSCN9815

Na veliko zadovoljstvo gostiju iz Niša, ovaj pedagoški koncert odlično je prihvaćen i sa puno pažnje ispraćen do kraja, više puta nagrađivan aplauzom .

DSCN9827DSCN9833DSCN9821DSCN9823DSCN9825