U Poljoprivrednoj školi u Prokuplju učenike obučavaju da voze traktor

U Poljoprivrednoj školi „Radoš Jovanović Selja“ učenici koji se školuju na smerovima rukovalac mehaničar poljoprivredne tehnike i poljoprivredni tehničar tokom svog školovanja imaju i obuku za vožnju traktora.

Za učenike druge godine pomenutih smerova ova obuka počela je pre nekoliko dana.

Organizator praktične nastave u Poljoprivrednoj školi Slobodan Krsmanović rekao je da se obuka vrši na najsavremenijim traktorima.

–Naša škola nastoji da učenici steknu što više znanja iz raznih oblasti poljoprivrede. Zbog toga je veoma važno da naši đaci budu osposobljeni i za upravljanje traktorom. Tokom školske godine oni imaju ukupno 32 časa praktične nastave za upravljanje traktorom, rekao je on i dodao da ovu obuku vrše licencirani profesori i nastavnici praktične nastave.

Nakon završene obuke učenici dobijaju vozačku dozvolu F kategorije koja je priznata od strane Ministarstva prosvete i Ministarstva unutrašnjih poslova.

–Tokom obuke učenicima skrećemo veliku pažnju na poštovanje svih propisa u saobraćaju i pravilno rukovanje poljoprivrednim mašinama kako bi se izbegle saobraćajne nesreće, kaže Krsmanović i napominje da škola ovom obukom i sticanjem F kategorije uštedi mnogo novca roditeljima učenika.