U prokuplju Časni krst osvojila Ivana Roganović – po prvi put učestvovali i plivači iz Blaca

Prokupčanka Ivana Roganović pobednik je Bogojavljenskog plivanja za Časnikrst u Prokuplju.
Plivanje su povodom velikog hrišćanskog praznika Bogojavljenja, pod pokroviteljstvom Opštine Prokuplje, tradicionalno organizovali Crkva Sveti Prokopije i Udruženje „Bogsejavi“.

krst3
Po sunčanom, ali hladnom vremenu, uz veliki broj posetilaca za Časni krst na jezeru Rastovnica plivaloje 30 plivača, među kojima je po prvi put bila i jedna žena.
-Bogojavljenje je jedan od najvećih hrišćanskih praznika,kojim se obeležava uspomena na Hristovo krštenje na reci Jordan, rekao je starešina hrama Sveti Prokopije protojerej Nikola Ilić koji je pobednici uručio Bogojavljensku ikonu i Časni krst.
On se zahvalio organizatorima i svim učesnicima koji su pokazali veliko srce i želju da na ovaj način izraze ljubav prema pravoslavlju i Bogu.

krst22
-Izuzetna je čast i zadovoljstvo biti učesnik ovakve jedne manifestacije koja se organizuje povodom velikog hrišćanskog praznika Bogojavljenja, izjavila je pobednica Ivana Roganović a koja je prva doplivala do Časnog krsta i dodala da je ovu pobedu posvetila svojoj porodici.
Ona je pohvalila sve učesnike plivanja i organizatore koji su joj omogućil ida bude deo ove tradicionalne manifestacije.
Predsednik Skupštine opštine Prokuplje Dejan Lazić čestitao je pobednici Ivani Roganović na osvojenom Časnom krstu i u ime lokalne samouprave poklonio joj ručni sat.
-Opština Prokuplje je uvek podržavala manifestacije kojima se obeležavaju važni datumi iz srpske istorije, ali i pravoslavni praznici,rekao je Lazić i dodao da je veoma važno da mladi poštuju srpsku tradiciju.
Predsednik Udruženja „Bogsejavi“ Aleksandar Dramićanin zahvaliose svim učesnicimao vog, petog po redu,tradicionalnog plivanja za Časni krst posvećenom velikom hrišćanskom prazniku Bogojavljenju.On je u ime organizatora svim plivačima uručio prigodne poklone.
Nao vogodišnjem Bogojavljenskom plivanju najstariji plivač bioje 62-godišnji LjubišaPaunović, a po prvi put su učestvovali i plivači iz Blaca.