U Prokuplju centralna državna manifestacija sećanja na Nato agresiju-manifestaciji će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik…

Dan sećanja na stradale u NATO agresiji 1999. godine, biće obeležen u nedelju, 24. marta širom zemlje, a centralna manifestacija održaće se u Prokuplju, na Trgu Topličkih junaka, sa početkom u 20 sati.

Manifestaciji će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministri u Vladi Republike Srbije, narodni poslanici, predstavnici Grada Prokuplja i topličkih opština.

-Toplica ne zaboravlja svoju istoriju i junake koji su živote dali za svoju zemlju i svoje ognjište. Bogatstvo našeg kraja su ljudi, vedrog duha, pošteni i pravedni. Opraštamo ali ne zaboravljamo. Zato pozivamo građane da dođu u što većem broju, kako bismo svi zajedno odali počast stradalima, rekao je narodni poslanik iz Toplice doc. dr Darko Laketić.

Podsećamo, NATO bombardovanje SRJ započelo je 24. marta 1999. godine u 19.55 sati, a prve rakete pale su na kasarnu u Prokuplju kada je stradao prvi vojnik Boban Nedeljković. Iste večeri, krstareće rakete pogodile su podzemni bunker u Kuršumliji a živote je tada izgubilo 11 vojnika. Bombardovanje je trajalo 78 dana, do 10. juna 1999. godine.