U Prokuplju održana operativno-taktička vežba „Sistem 2021“

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), Sektor za vanredne situacije, danas je održao združenu operativno-taktičku vežbu sistema zaštite i spašavanja pod nazivom „Sistem 2021“. Ovo je prvi put da se u organizaciji MUP-a organizuje ovakva vežba.U ovoj vežbi učestvovali su vatrogasci spasioci, pripadnici Policijske uprave Prokuplja, Civilne zaštite, Crvenog krsta, zaposleni u Domu zdravlja i Elektrodistribucije.

vezba1-768x465

Cilj vežbe bio je da se u simuliranim uslovima, a u skladu sa procenama rizika, prikaže najverovatniji scenario nesreće, moguće posledice, angažovanje svih subjekasta i snaga sistema smanjenja rizika od katastrofe i upravljanja u vanrednim sutuacijama na teritoriji Grada Prokuplja, kao i sticanje novih znanja i veština učesnika vežbe.

vezba2-768x496

Sektor za vanredne situacije – Odeljenje za vanredne situacije u Prokuplju združenu operativno-taktičku vežbu „Sistem 2021“ održao je na lokalitetu benzinske pumpe „Butan gas Internacional“ u ulici Vasilija Đurovića Žarkog br.7.Pripadnici sistema zaštite i spašavanja pokazali su izuzeno znanje, veštine i sposobnost delovanja usled simuliranja eksplozije butan gasa i pojave požara na lokalitetu benzinske pumpe.

vezba3-768x520

Današnjoj združenoj operativno-taktičkoj vežbi „Sistem 2021“ u Prokuplju prisustvovali su građani, gradska većnica za prosvetu Katarina Veljović i deca iz Predškolske ustanove „Neven“.

vezba6-768x463

vezba4-768x475