U užem izboru za pesničku nagradu „Drainac“ devet knjiga

Na konkurs za pesničku nagradu „Drainac“, koja se tradicionalno dodeljuje u okviru književne manifestacije „Drainčevi susreti pesnika“ stigla je 41 knjiga poezije, objavljena na srpskom govornom području u 2021. godini, od kojih je devet ušlo u uži izbor. Žiri, koji je radio u sastavu, predsednik Goran Maksimović i članovi Veroljub Vukašinović i Dragan Ognjanović, odlučiće ko će dobiti ovo značajno pesničko priznanje, posle druge završne sesije, koja će biti održana 17. avgusta ove godine.

Dobitnik pesničke nagrade „Drainac“, biraće se između knjiga autora Miroslava Aleksića „Kafkino matursko odelo“, Dragana Markovića „Mali izgledi“, Vidaka Maslovarića „Nevidljivi izumitelji budućnosti“, Ivana Novčića „Kajafin izbor“, Dejana Aleksića „Uradi sam“, Obrena Ristića „Časni soneti“, Bojane Stojanović Pantović „Povreda beline“ i Milana Rakulja „Razglednica iz trećeg svijeta“.

Autoru, kome odlukom žirija bude pripala nagrada, ista će biti uručena na tradicionalnoj 53. po redu književnoj manifestaciji „Drainčevi susreti pesnika“, koja će u Toplici biti održana u čast velikog srpskog pesnika Rada Drainca, poslednje nedelje avgusta meseca.

Prošlogodišnji laureat pesničke nagrade „Drainac“, bio je Veroljub Vukašinović iz Trstenika za zbirku pesama „Tilić“, koju je objavila „Pravoslavna reč“ iz Novog Sada.