Dom zdravlja “ Blace” organizuje “Bazar zdravlja” na Danima šljive u Blacu

U cilju promocije , unapređenja i očuvanja zdravlja stanovništva naše opštine, Dom zdravlja Blace sprovodi dvodnevnu akciju “Bazar zdravlja”, u centru grada, u okviru manifestacije ,,Dani šljive”.

U akciji će učestvovati zdravstveni radnici različitih profila, a poseban akcenat biće na prevenciji ranog otkrivanja dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti.

Posetioci manifestacije i svi koji to žele imaće priliku da u petak, i subotu, 19. i 20.avgusta, provere svoje zdravlje na štandu Doma zdravlja Blace, koji će biti postavljen u centru grada.

U okviru “Bazara zdravlja” zainteresovani će moći da provere nivo šećera u krvi, krvni pritisak ali i da se na licu mesta posavetuju sa lekarom.

Pomenuti “Bazar zdravlja” tradicionalno se organizuje svake godine u vreme trajanja manifestacije Dani šljive u Blacu i zaintersovanost građana za ovakav vid provere zdravlja i saveta lekara je velika.

Bazari zdravlja su najveća akcija preventivne medicine koja je dala veoma dobre rezultate, a cilj je da se građani podstaknu da zdravlje smatraju svojoj brigom i najvećom vrednošću.