Udruženje Topličana u Beogradu svečano obeležilo svoju slavu Sv. Simeon Mirotočivi

Danas u Beogradu, članovi i prijatelji Udruženja Topličana u Beogradu svečano obeležavaju svoju slavu Sv. Simeon Mirotočivi.

1

Povodom naše Slave i uz svečani crkveni obred, danas je u Duhovnom Hramu Udruženja Topličana u Beogradu obavljeno sečenje Slavskog kolača.

2

Svečani sveti crkveni obred je obavljen uz prisustvo Duhovnika Udruženja Topličana u Beogradu oca Vitalija Tarasjeva, ovogodišnjeg domaćina Slave Udruženja Miroslava Vulića, domaćina Slave Udruženja za narednu godinu Slavka Šljivića, predsednika Udruženja Topličana u Beogradu Dragana Vladisavljevića, članova UO Udruženja Branka Maslakovića i Stojana Cvetkovića, članova Udruženja i jednih od osnivača Udruženja Novice Radoševića i Ljube Đinđića, prijtelja Udruženja Mikhaila Akopova i dr.
Svi Srbi i svi Topličani se svuda ponose svojom slavom i trude se da je što dostojnije proslave gde god se nalazili (u zemlji ili tuđini).

3

Podsećamo da je Sv. Simeon jedna od najvažnijih ličnosti u srpskoj istoriji. Nebrojane kulturne, državotvorne i verske zasluge ispisane su na stranicama naše istorije zahvaljujući njemu.

unnamed

Još jednom svim članovima Udruženja Topličana u Beogradu čestitamo Slavu Udruženja. Želimo da se na vek i vjekova slavi u zdravlju i veselju. ŽIVELI!!, kažu u Udruženju Topličana u Beogradu.