Uvedena vanredna situacija zbog korone u Prokuplju, cilj zaštita stanovništva i sprečavanje širenja virusa

Na području grada Prokuplja, danas je proglašena vanredna situacija. Ova odluka, doneta je u cilju zaštite stanovništva, a na osnovu epidemiološke situacije, koja je prema izveštaju Doma zdravlja procenjena kao nesigurna i kreće se ka nepovoljnoj.
Na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije, doneta je i naredba koja predviđa mere zaštite od širenja virusa, a koje će se primenjivati od sutra, 9. jula.
Jedna od mera je zabrana organizovanja proslava, kao i drugih organizovanih okupljanja. Pored toga, ograničen je rad ugostiteljskih objekata od 7 do 20 sati, obaveza ugostitelja je da obezbede distancu od dva metra između gostiju, a ukoliko to nije moguće, obavezno je nošenje zaštitnih maski.
Mere predviđene za ugostiteljske objekte, važe i za teretane i kladionice. U cilju zaštite od širenja korona virusa, Štab za vanredne situacije, naredbom je zabranio i rad svih javnih bazena na području grada.
Kontrolu sprovođenja mera, zajedno će obavljati republičke i gradske inspekcijske službe.
Podsećamo, kako su juče iz Opšte bolnice kazali, situacija je pod kontrolom, ali se menja iz sata u sat, te kako ne bi i u Prokuplju došlo do razbuktavanja epidemije, važno je da građani nose maske, drže distancu i da kontakte svedu na minimum, kako bi sačuvali svoje zdravlje i zdravlje svojih porodica, ali i zdravstveni sistem.