Veći podsticaji po košnici pčela

Za razliku od prošle godine, kada su podsticaji po košnici pčela iznosili 720, ove godine oni su povećani i iznose 800 dinara. Pravo na ove podsticaje imaju pravna lica, preduzetnik i fizičko lice nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstava.

-Da bi ostvarili podsticaje po košnici pčela, pčelari su u obavezi da tokom aprila meseca, Veterinarskoj stanici prijave broj prezimelih košnica. Na osnovu dobijene prijave od strane Veterinarske stanice o broju prezimelih košnica, pčelar Upravi za trezor podnosi zahtev za dodelu podsticaja, izjavili su savetodavci za stočarstvo u Poljoprivredno stručnoj i savetodavnoj službi (PSSS) Prokuplje, Duška Petrović i Igor Petrović i naglasili da se Veterinarskoj stanici i tokom oktobra meseca prijavljuje broj košnica spremnih za zimu.

Prema njihovim rečima podsticaji se dodeljuju za najmanje 20, a najviše 1.000 košnica. Prijava za ostvarivanje podsticaja po košnici pčela podnose se Upravi za trezor od 15. aprila do 31. maja ove godine.

Bliže informacije o ovim podsticajima pčelari mogu dobiti u prostorijama PSSS koje se nalaze u zgradi Biznis inkubator centra u Prokuplju.