Veliki broj penzionera dolazi u Blace na proslavu 8.marta

  • Udruzenje penzionera opstine Blace
  • Verica Selmic - predsednik udruzenja penzionera opstine Blace

Udruženje penzionera opštine Blace i ove godine organizuje tradicionalno osmomartovsko druženje. Novina u odnosu na ranije godine je ta što će ove godine proslava biti uveličana i prisustvom velikog broja prenzionera iz sve četiri opštine topličkog okruga, a prisustvovaće i penzioneri iz Aleksinca, Kruševca, Brusa, Leskovca…

U udruženju penzionera opštine Blace ističu da je interesovanje veliko a kako nam je predsednik ovog udruženja, Verica Šelmić rekla, proslavi će prisustvovati i oko 100 blačkih penzionera.

Program počinje osmog marta u 12 časova u kulturnom centru Drainac u Blacu prigodnim kulturno-zabavnim programom a druženje se nastavlja u restoranu Emona 2 u Blacu, uz bogat meni i orkestar Krasić.

Cena uplate je 1200 dinara a uplata se vrši u udruženju penzionera opštine Blace.Uplatu za osmomartovsku proslavu moguće je uplatiti do utorka 01. marta.

Od aprila kreću i izleti za penzionere

U ovom udruženju ističu da sezona izleta za penzionere počinje 7.aprila na veliki pravoslavni praznik Blagovesti kada je planiran prvi ovogodišnji izlet i to na relaciji – Kruševac- Đunis- Ribarska banja. Izleti za penzionere kako nam je predsednica ovog udruženja rekla počev od 7.aprila organizovaće se svakog meseca a pored starih planiran je i obilazak novih destinacija.

Tokom zimskog perioda kada su zbog vremenskih prilika bili sprečeni da organizuju izlete, udruženje penzionera opštine Blace organizovalo je rođendanske proslave u klubu penzionera.

Uduženje penzionera opštine Blace trenutno broji oko 1650 članova a i pored toga što je članarina sa 80 popeta na 160 dinara interesovanje za učlanjenjem je veliko.