Video:Izabrani najbolji : Marija Čolić najbolji sportista Opštine Blace, Matija Urošević najbolji mladi sportista, Kmf Jastrebac najbolji sportski kolektiv

Sportski savez Opštine Blace obeležio je 5 godina uspešnog postojanja a na istoj svečanosti dodeljene su godišnje nagrade najboljim sportistima i sportskim kolektivima u opštini Blace.

Vest ima video:

foto:

DSCN1876

1

Za najboljeg sportistu opštine Blace za 2018.godinu izabrana je Marija Čolić, rukometni golman franscuske Nice i član rukometne reprezentacije Srbije.

Marija Čolić prisutne je pozdravila video porukom iz Nice:

DSCN1873

Marija Čolić – najuspešniji sportista u opštini Blace

  • Dragi moji blačani zahvaljujem se što pratite moje rezultate i nadam se da ću jednoga dana moći da vam se odužim za sve ono što činite za mene, poručila je Marija Čolić član rukometne reprezentacije Srbije i rukometni golman francuske Nice.

Najbolji mladi sportista je Marija Urošević, igrač KMF Jastrebac Blace.

Najbolji sportski kolektiv je KMF Jastrebac Blace.

Prisutnima su se na svečanosti obratili predsednik SO Blace Miloš Vasiljević i predsednik Opštine Blace Milan Ćurčić.

DSCN1857

Milan Ćurčić predsednik Opštine Blace

Obraćajuči se prisutnima predsednik Opštine Blace Milan Ćurčić čestitao je sportskom savezu opštine Blace jubilej istakao da je opština Blace u saradnji sa sportskim savezom postigla rezultate koje će nastojati da ponovi i u narednoj godini.

DSCN1856

Miloš Vasiljević predsednik SO Blace

-Čestitao bih svim sportistima i zahvaljujem im se što su nam ulepšali 2018.godinu sa svojim uspešnim nastupima, rekao je predsednik Opštine Blace Milan Ćurčić poželevši im velike uspehe i u narednoj godini.

Predsednik SO Blace, Miloš Vasiljević istakao je da je sportski savez opštine Blace proteklih 5 godina u mnogome unapredio sport u Blacu.

  • Svaki dinar uložen u sport nije bačen, istakao je Vasiljević ističući na veliki značaj bavljenja sporta kod dece. Predsednik SO Blace Miloš Vasiljević zahvalio se svima koji su pomogli rad sportskog saveza opštine Blace u proteklih 5 godina.
  • Nagrađeni sportisti i sportski kolektivi:
  • DSCN1872

    Priznanje za Mariju Čolić primio je otac Goran Čolić

  • Marija Čolić najbolji je sportista opštine Blace za 2018.godinu. Posle nastupa za ŽRK Jastrebac Blace prelazi u ŽRK Crvena Zvezda gde debituje protiv Napredka. Na toj utakmici zaustavila je protivnikov šut za pobedu. Mediji njene odbrane opisuju kao čudo. Preko Zvezde stigla je do Francuske gde je golman Nice. Standardni je član ženske rukometne reprezentacije Srbije. Na nedavnom evropskom prvenstvu pokazala je kako se brani- Srbija je dobila novu ministarku odbrane.
  • DSCN1869

    Matija Urošević najuspešniji mladi sportista opštine Blace

Matija Urošević (KMF Jastrebac Blace) najuspešniji je mladi sportista u Blacu. U osnovnoj školi proglašen je za sportistu generacije. Učenik je II razreda gimnazije. Fudbal trenira od 6 godine a uporedo je trenirao i karate gde je takođe bio uspešan. Sa 16 godina debitovao je za prvi tim FK Jastrebac Blace. Sa 15 godina oprobao se u futsalu i nakon pola godine dobija poziv futsal reprezentacije Srbije za igrače do 19 godina. Nastupa za KMF Jastrebac Blace i prvoj futsal Ligi kao najmlađi igrač u Ligi.

DSCN1870

KMF Jastrebac Blace – najuspešniji sportski kolektiv u opštini Blace

Klub malog fudbala Jastrebac Blace najuspešniji je sportski kolektiv za 2018.godinu. Osnovan je 2014.godine i odmah stekao veliki broj simpatizera. Godine , 2016. Postiže istorijski uspeh i plasman u prvu Futsal Ligu Srbije gde se i danas takmiči- Dve godine uzastopno osvajač je kupa Regiona istočne Srbije.

DSCN1866

Rade Radojković – Malac

Dobitnik priznanja za životno delo za rad u sportu u Blacu je Rade Radojković – Malac. Veštine fudbala počeo je da uči sa 13 godina a 1982.godine počinje sa nastupima u seniorskom timu FK Jastrebac Blace. Narednih 12 godina nastupa za FK Jastrebac, da bi 1994.godine prešao u FK Radnički Svilajnac za koji igra dve naredne sezone. Nakon toga vraća se matični klub gde igra srpsku ligu.

DSCN1865

OFK Jastreb Blace

Specijalno priznanje za razvoj omladinske škole fudbala dobio je OFK Jastreb Blace. Osovan je u Blacu 2016.godine a glavni protagonisti i idejni tvorci ovog kluba su Miloš Vasiljević i Nikola Ivanović. Seniorska selekcija ovog kluba takmiči se u Topličkoj okružnoj ligi a ono što je najbitnije za ovaj klub jesu mlađe selekcije gde pod budnim okom trenera Dejana Sudimca čari, lepote i tajne fudbalske igre uči više od 50-toro dece.

DSCN1867

Goran Pešić

Specijalno priznanje za postignute rezultate karate kluba „ Blace“ dobija Goran Pešić. Karata je počeo da trenira 1986.godine u Aleksincu aod 1993.godine postaje osnivač, član, takmičar i trener karate kluba „ Blace“. Izveo je više generacija karatista koji su ostvarili velike rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Nosilac je zvanja – Crni pojas III dan.

DSCN1868

Miloš Vasiljević predsednik SO Blace

Priznanje za razvoj sporta u Blacu dobio je Miloš Vasiljević. Bio je član svih selekcija FK Jastrebac Blace od pionira do seniora. Dugo godina bio je aktivni fudbalski suduja. Godine, 2013 izabran je za predsednika Sportskog saveza Opštine Blace a 2016.godine za predsednika Fudbalskog saveza Topličkog okruga i predsednika Fudbalskog saveza regiona Istočne Srbije. Funkciju predsednika sportskog saveza opštine Blace obavljao je sve dok nije postavljen na mesto predsednika SO Blace.

Blace info press sprema i video snimak sa dodele nagrada najuspešnijim sportistima i sportskim kolektivima u Blacu.