Voćari topličkog kraja na prezentaciji Sredstava za zaštitu i ishranu bilja u selu Kaševar kod Blaca- SARADNJA SLAĐA OD VOĆA

“Puno nam znače ovakva druženja zato što, pored upoznavanja sa proizvodima, na ovakvim skupovima možemo sa stručnim licima da razmenimo iskustva u vezi naše proizvodnje”, reči su jagodara iz okoline Blace, jednog od prisutnih na prezentaciji proizvodnog i uvoznog programa Sredstava za zaštitu bilja firme “Agromarket” iz Kragujevca i domaćeg proizvođača Sredstava za ishranu bilja firme “Fitofert” iz Niša održane u petak, 23. februara 2018. godine u selu Kaševar kod Blaca u organizaciji firme “R-S voće” iz sela Kaševar i Poljoprivredne apoteke “Agrovet” iz Niša

unnamed

Prostorije firme “R-S voće” u Kaševaru bile su pretesne za sve voćare topličkog kraja željnih da se upoznaju sa velikom ponudom pesticida ove kragujevačke firme. Pored već oprobanih preparata, voćari su veliko interesovanje pokazali za brojne novine u ponudi pesticida i načinom njihove primene. Voćari su veliku pažnju pokazali za karence ponuđenih pesticida, odnosno vremenskom periodu koji treba da protekne od trenutka prskanja do branja voćarskih kultura svesni činjenice da na tržišta Ruske Federecije i Evropske unije ne “prolazi” voće sa ostacima pesticida.

U drugom delu prezentacije, voćarima su predstavljena sredstva za ishranu bilja domaćeg brenda “Fitofert” namenja voćarskim kulturama u svim fazama razvoja, kao i vrhunski rezultati dobijeni adekvatnom primenom tih hraniva.

unnamed (1)

Značajnu novinu u ovakvim vidovima saradnje predstavlja dogovor po kome bi voćarima topličkog kraja predstavnici firme “Agromarket” iz Kragujevca i “Agrovet” iz Niša, bez novčane nadoknade, izvršili ispitivanje zemljišta i vode za svakog voćara ponaosob, što bi uz adekvatan program ishrane po preporuci stručnjaka ove dve firme i pravilnu zaštitu u značajnoj meri doprinelo kvalitetu i kvantitetu proizvedenih voćarskih kultura.

ss

Na kraju druženja voćarima su predstavljeni svi vidovi saradnje sa firmama “R-S voće” iz Kaševara i “Argovet” iz Niša u vidu različitih mogućnosti plaćanja pesticida, vodotopivih i folijarnih đubriva u agrorokovima vezanih za gajene voćarske kulture u gotovini ili putem kompenzacije za proizvedeno voće, kao i u vezi podrške proizvođača jagodičastog voća na ime nabavke reprometerijala neophodnog za počinjanje ovog vida voćarske proizvodnje na odloženi vremenski period u prethodno dogovorenim vremenskim okvirima.