Vojska je uvek uz narod

Tokom boravka u selu Tovrljane ekipa „Vojni lekar na selu“ pregledala je 22, a u Trnovom Lazu 11 meštana.
Načelnik grupe za zdravstvo Treće brigade Vojske Srbije major dr Boban Jelenković izjavio je da je ova akcija već sprovedena na području opštine Dimitrovgrad i Vranje.
– Kroz ovu akciju merimo krvni pritisak, šećer u krvi, holesterol i dajemo savete kako i na koji način da sačuvaju svoje zdravlje. S obzirom na to da u najudaljenijim selima uglavnom žive staračka domaćinstva njihovo zdravstveno stanje je zadovoljavajuće, dodao je Jelenković koji se oduševio što je u Tovrljanu video decu koja idu u seosku školu.
Akciju “Vojni lekar na selu” u Trnovom Lazu obišli su načelnik Topličkog upravnog okruga dr Nebojša Vukadinović i član Opštinskog veća Milica Erić.
– Sa velikim zadovoljstvom sam obišla pripadnike vojske koji sprovode jednu lepu i humanu akciju. Ovo je drugi put da vojni lekari obilaze najudaljenija sela na području prokupačke opštine u kojima najvećim delom žive stari i bolesni ljudi. Prvi put oni su bili u selu Jabučevo a danas su ovde. Svojim prisustvom u najudaljenijim selima pripadnici vojske su pokazali da su uvek uz narod, izjavila je Milica Erić koja je najugroženijim meštanima Trnovog Laza uručila pakete Crvenog krsta Prokuplja.
Šef Službe za saradnju sa građanima Vladica Mladenović zahvalio se pripadnicima vojske što su organizovali jednu ovakvu akciju.
– Podelom paketa najugroženijim porodicama u najudaljenijim selima lokalna samouprava pokazala je da vodi računa o svim delovima svoje teritorije, rekao je Mladenović.
Meštani Tovrljana i Trnovog Laza sa velikim oduševljenjem dočekali su pripadnike vojske.
Jedan od najstarijih stanovnika u Tovrljanu Milorad Petrović (85) istakao je da je oduševljen što srpsku vojsku ima prilike da vidi u svom selu.
– Zadovoljstvo je i čast videti pripadnike naše vojske ovde u planini. Ova akcija zdravstvenih pregleda im je za svaku pohvalu, rekao je on.
Julijana Mijatović (75) smatra da bi ovakve akcije trebali češće da se organizuju.
Ambulanta od našeg sela udaljena je više od 20 kilometara. Za svaku je pohvalu što su lekari došli u selo, obavili preglede i dali savete kako da čuvamo svoje zdravlje, rekla je Julijana.