Zanimljivo: Blački ovan sa četiri roga – popularnost mu raste isto kao i rogovi

Među desetak ovaca u stadu porodice Radivojević, koja se ovčarstvom bavi dugi niz godina posebnu pažnju uživa ovan sa četiri roga.

Ovan sa cetiri roga -Četiri roga ovom godinu dana starom ovnu donela su najveću popularnost u stadu među kojem dominira sjenička rasa ovaca. Osim što ima dupli broj rogova od uobičajenog za ove životinje, ništa drugo ne čini ga posebnim, a sa svojom neobičnom pojavom i “duplim oružjem” već je imao priliku da se široj javnosti predstavi na TV B92, sada je pozirao  i za Blace info press a popularnost mu kažu njegovi vlasnici svakog dana raste, isto kao i rogovi.

Vrlo brzo ovan sa četiri roga postao je ljubimac celog sela i deca rado dolaze da se igraju sa njim jer je miroljubiv i na sebi svojstven način neobičan.

DSCN9381– On je i naš i ljubimac celog sela. Deca rado dolaze da se igraju sa njim, a osim što ima duplo veći broj rogova ništa drugo ne čini ga posebnim. Rogovi su mu doneli veliku popularnost i već za njega čuo svet, bio je na B92 a i Australijske novine pisale su o njemu. Odlučili smo se da ga ostavimo za priplod i da vidimo kakvi će njegovi potomci biti i da li će i oni imati četiri roga što je za ove životinje veoma redak slučaj, kaže Miodrag Radivojević vlasnik ovog neobičnog ovna koji ima četiri roga.

DSCN9376-Zanimljivo je i to što je majka ovoga ovna svake godine, izuzev prošle kada se on ojagnjio na svet donosila trojke. Prošle godine taj broj bio je manji za jedno jagnje a u ovom slučaju veći za dva roga.Radivojevići inače žive u blačkom selu Đurevac gde imaju porodično imanje i bave se poljoprivredom. Stado ovaca gde se ojagnjo ovan sa četiri roga nalazi se u obližnjem selu Popovi. I stado i svo imanje u ovom selu Radivojevići su nasledili od porodice Nikolić, odnosno pokojnih roditelja Miodragove supruge Tanje. Želja im je bila i to su i ostvarili da ovo domaćinstvo i dalje živi i da nastave tamo gde su Nikolići stali.

DSCN9382 – Lepa vest je i ta što će ovaj četvororogi ovan biti ostavljen za priplod a ko zna možda će i njegovi potomci imati koji rog više.