Žena drvoseča iz blačkog sela Prebreze

Gordana 4 -Gordana Zbiljić iz blačkog sela Prebreze  jedna je od retkih žena u Srbiji , čije zanimanje je – drvoseča . Ni malo lak , i za ženu uobičajen posao , za Gordanu je odavno postao profesija koju je ona odlično savladala .

Gordana Zbiljic Prebreza– Punih 20 godina , Gordana Zbiljić iz sela Prebrze obavlja posao drvoseče i sve poslove vezane za sečenje drva u planini . Ona zajedno sa suprugom Goranom , dnevno spremi i do 20 kubika drva dnevno , a o njenoj veštini u poslu kojim se bavi , kolege koje su u ovom slučaju sve suprotnog pola , kažu da je najbolja od svih drvoseča koje poznaju .

Gordana 2-U svom poslu Gordana tvrdi da je savladala sve veštine i znanja , i da nema razloga da se boji opasnih planinskih terena .

Gordana 5– Drvoseča sam punih 20 godina , i radim sve poslove vezane za spremanje drva u šumi , uključujući obaranje drva , prevoz , rad sa vitlom …sve … priča o svom poslu Gordana .

U kući prava domaćica i majka dvoje dece , Gordana je u šumi , kažu , najbolji drvoseča , bolji i veštiji od mnogih muškaraca .

– Oboje smo podjednako spretni u planini . Gordana ima iskustvo u voćnji traktora , tako da imam veliko poverenje u nju dok spušta traktor sa punom turom drva , daleko iz planine , ističe njen suprug Goran , koji u šali kaže da njegova supruga koleginice ima jedino kad ode u grad , u planini ima samo kolege .

Gordana kaže da je u ovom poslu jako važno biti spretan , vešt i veoma oprezan, jer u planini ima dosta prepreka . Iskustvo dugo 20 godina , pomoglo joj je da savlada sve tajne koje posao drvoseče krije .

Sve pohvale za ovu hrabru ženu , koju smo uslikali na radnom zadatku , daleko u planini Jastrbac .

Gordana 3 – Gordana Zbiljić iz blačkog sela Prebreze drvoseča je punih 20 godina…