Zlatna plaketa pripadnicima Saobraćajne policije PU Prokuplje

Na sednici Saveta za bezbednost saobraćaja Opštine Prokuplje, osim članova, prisustvovali su i šef katedre za bezbednost saobraćaja Saobraćajnog fakulteta u Beogradu prof. dr Krsto Lipovac, prof.dr na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu Miladin Nešić i šef odseka saobraćaja na Visokoj saobraćajnoj strukovnoj školi u Nišu Dejan Bogićević.

unnamed (1)
Za ostvarene rezultate u bezbednosti saobraćaja u prošloj godini načelniku Saobraćajne policije Policijske uprave Prokuplje Savi Atanaskoviću prof. dr Lipovac dodelio je zlatnu plaketu. Ovu plaketu pripadnicima Saobraćajne policije dodelila je Međunarodna konferencija za bezbednost saobraćaja u lokalnoj zajednici.

unnamed (2)
Predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Opštine Prokuplje Miroljub Paunović ugledne stručnjake iz oblasti saobraćaja informisao je o radu Saveta.
– Tokom ove godine u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije održano je predavanje i edukacija o pravilnoj upotrebi dečijih auto-sedišta.Na ovom predavanju roditelji male dece besplatno su dobili 20 auto sedišta, rekao je on i naglasio da je iz opštinskog budžeta za rad Saveta ove godine dodeljeno 9,2 miliona dinara.

unnamed (3)
On je naglasio da priznanje koje je dodeljeno pripadnicima prokupačke Saobraćajne policije jedan od pokazatelja dobrog i kvalitetnog rada saveta.
Prof. dr Krsto Lipovac govorio je o neophodnosti izrade akcionih planova za bezbednost saobraćaja na lokalnom nivou.
– Tokom izrade akcionog plana na lokalnom nivou treba tačno utvrditi i odrediti šta koji subjekat treba da radi kako bi se još više povećala bezbednost svih učesnika u saobraćaju. One lokalne samouprave koje budu imale ovaj plan imaće i dobre rezultate na ovom polju, rekao je Lipovac i dodao da se na svakom sastanku saveta treba izvršiti analiza urađenog između dve sednice.
Članovi Saveta upoznali su se sa obavezama koje je Ministarstvo saobraćaja i infrastrukture i Uprava saobraćajne policije MUP-.a Srbije uputila lokalnim samoupravama radi dobijanja rešenja o ispunjavanju uslova za polaganja praktičnog dela vozačkog ispita u Prokuplju. Da bi se dobilo ovo rešenje krenulo se sa izradom projektne dokumentacije neophodne za dobijanje ovog rešenja, rečeno je na sednici.