26 godina nakon pogibije u rodno Merdare stigli posmrtni ostaci srpskog junaka Žarka Milačića – Sahrana danas u 13 časova na mesnom groblju u Merdaru

Uz vojne počasti srpski junak iz Merdara, Žarko Milačić biće sahranjen danas, 04.marta 2017.godine u 13 časova na mesnom groblju u selu Merdaru.

Žarko Milačić poginuo je braneći srpske zemlje 19.12.1991.godine u Mašićkoj Šagovini u Hrvatskoj.

DSCN0286

Otac Bratimir, majka Slobodanka, braća Miroslav, Bratislav i Aleksandar …nakon 26 godina dočekali posmrtne ostatke junaka Žarka Milačića…

U petak 03.marta 2017. godine njegovi posmrtni ostaci stigli su u rodno Merdare. U porodičnoj kući nakon 26 godina čekanja i nadanja posmrtne ostatke junaka Žarka Milačića dočekali su roditelji Bratimir i Slobodanka, braća Miroslav,Bratislav i Aleksandar,mnogobrojna rodbina, prijatelji ,drugovi…

Vest ima video:

Srpski junak iz Merdara Žarko Milačić poginuo je u svojoj 23. godini. Da brani svoj narod Žarko je otišao kao dobrovoljac.Otac poginulog srpskog junaka ističe da je jako ponosan na svog sina koji je poginuo kao junak za odbranu srpstva.

Otac Bratimir Bago Milačić kaže da je za njega ovo teži dan nego onda kada je čuo crni glas.

-U jednu ruku teži, ali sam uvek govorio da kada bi ga pronašao i sahranio kao da bi ga oženio.Sutra ću ja moga Žarka da ženim sa crnom zemljom, rekao nam je Žarkov otac.

-Poginuo je kao junak. Onda  kada  je polazio nisam mogao da ga sprečim rekao mi je – Tata ja idem. U to vreme dobio sam unuka Miloša, Žarko ga je izneo na svoje ruke iz bolnice iz Bara. Tada su se prenosile priče kako Hrvati od prstiju srpske  dece prave đerdane. Idem tata ja, neću da od prstiju mog Miloša prave đerdane i otišao je…

I nikada se nije vratio…

-Ja sam ga za sve ove godine 20 puta oplakivao i sahranjivao.Nadao se posle svake vesti da će se to desiti…Danas sam i tužan i srećan što imam gde da ga oplačem. Podigao sam mu spomenik i nadao sam se da će doći. Hvala bogu što mi je sačuvao život da vidim njegovo telo u tom grobu, ističe otac Bratimir.

Od namere da ode i pomogne svom narodu te 1991.godine niko nije mogao da zaustavi Žarka ni brat Branislav koji je krenuo za njim.

-Šta reći posle 26 godina. Tuga, bol,neverica, žalost a ujedno i sreća što je ipak pronađen i što mogu sutra otac, majka, braća, rodbina i svi koji ga poznaju da dođu da mu odaju počast koju je zaslužio. Otišao je da brani srpsku nejač, srpsku decu…Hrabro, ponosno…Nije obrukao ni srpskog vojnika ni Srbiju. Nadam se da će on ipak posle 26 godina naći svoj mir i da će tamo  ako ima tog sveta naći drugove, svoju braću koja su časno izginula braneći ondašnju Jugoslaviju, Srbiju, ističe brat poginulog srpskog junaka Žarka Milačića, Branislav Milačić koji je posebnu zahvalnost uputio Vladi Republike Srbije komisiji za nestala lica na čelu sa Odalovićem, Zorici Avramović..

Uz vojne počasti srpski junak Žarko Milačić biće sahrajen u subotu, 04.marta 2017.godine u 13 časova na mesnom groblju u selu Merdaru.