Akcija – Knjiga solidarnosti u Blacu, školska biblioteka postala bogatija za 1300 novih naslova

  • dscn0002
  • dscn9999

Školska biblioteka osnovne škole Stojan Novaković u Blacu postala je bogatija za oko 1300 novih knjiga zahvaljujući akciji – Knjiga solidarnosti koju Radio Beograd uspešno realizuje već 45 godina zaredom.

Tim povodom predstavnici ove akcije posetili su osnovnu školu Stojan Novaković u Blacu gde im je u znak pažnje priređena i prigodna priredba.

Vest ima video:

  • Programska akcija Radio Beograda- Kjiga solidarnosti ove godine obeležava vredan jubilej – 45 godina svoga rada i trajanja. Za 45 godina svoga rada i trajanja obnovljeno je preko 1350 školskih biblioteka širom Republike Srbije i Republike Srpske i svuda tamo gde se čita i piše na srpskom jeziku. Otvoreno je i preko 37 knjižnica naših ljudi u inostranstvu, istakao je Mihajlo Šćepanović, urednik programske akcije – Knjiga solidarnosti, akcije koja je dobila mnogo vrednih priznanja među kojima je i Vukova nagrada dobijena 1987. godine.

Šćepanović ističe da je do kraja godine u okviru ove akcije planirano da se obiđe još desetak škola i biblioteka u Srbiji i Republici Srpskoj.

Za 45 godina postojanja ovo je prvi put da se akcija – Knjiga solidarnosti realizuje u Blacu.