Bolji plasman organskih prpizvoda iz Toplice

Kako unaprediti plasman organskih proizvoda na inostrano tržište bila je tema radionice koju suza prokupačke poljoprivrednike organske hrane, savetodavce u Poljoprivrednoj stručkoj službi, profesore Poljoprivredne škole “”Radoš Jovanović Selja” i vlasnike pojedinih preduzeća organizovali Privredna komora Srbije-Centar za organsku proizvodnju i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

ps1
Jedan od osnovnih ciljeva obuke bio je da se primarni proizvođači organske proizvodnje i potencijalni proizvođači koji žele da se bave ovim vidom proizvodnje obuče za poboljšanje pregovaračkih veština i prodaje svojih proizvoda na inostrano tržište.
Zamenik predsednika Opštine Prokuplje Miroljub Paunović rekao je da je dobro što je Privredna komora Srbije prepoznala prokupačku opštinu kao potencijalno područje za proizvodnju zdrave hrane.

ps2
-Izuzetno je važno da se postojeći poljoprivrednici i oni koji žele da krenu za organskom proizvodnjomedukuju,ne samo kako proizvesti, već plasirati i prodati proizvode na domaćem i inostranom tržištu, izjavio je on dodavši da je dobro što se iz godinu u godinu povećava broj gazdinstava koji se opredeljuju za organsku proizvodnju.
Koordinator Privredne komore Srbije za poljoprivredu Dragan Paunović podvlači da Toplica raspolaže idealnim uslovima za proizvodnju zdrave hrane.

ps3
-Ove godine firma “Midi organik” iz blačkog sela Grgure na inostrano tržište plasirala je proizvodeorganskog porekla u vrednosti od sedam miliona evra. Za tri godine očekuje se da na zapadnoevropsko tržište iz Toplice budu plasirani proizvodi u vrednosti od 20 milona evra, izjavio je Paunović naglasivši da je zbog toga važna edukacija proizvođača koji se bave organskom proizvodnjom.