„Cvrčak i mrav“ za prokupačke mališane

Svake godine već prepoznatljiv Festival dečijeg stvaralaštva FEDES u svoj program uvrsti po jednu dečiju predstavu kako bi obradovao najmlađe Prokupčane.
– Tako je i ove godine. Zahvaljujući Opštini Prokuplje, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, polaznici Predškolske ustanove „Neven“ imali su priliku da u Domu kulture pogledaju predstavu „Cvrčak i mrav“ Pozorištanceta „Puž“ iz Beograda. Ulaz za sve mališane ove ustanove bio je slobodan, a oni su imali retku priliku da uživaju u legendarnom Branku Kockici, istakla je direktorka Doma kulture Tijana Petrović.
Sve vreme dok je predstava trajala, mališani iz publike su na pitanja Branka Kockice, ali i ostalih glumaca, odgovarali vrlo domišljato, sa oduševljenjem i osmehom koji im se nije skidao sa lica.
Branko Kockica je u našem gradu gostovao pre desetak godina i baš kao i sada izazvao burne reakcije i zadovoljstvo dece koja su ga gledala.
Karavan Dečije pesme FEDES-a danas će 12 pesama, koliko ih ove godine ima, predstaviti deci u Žitorađi u 17 časova u tamošnjoj biblioteci. Već sutra u 13 časova u bioskopu „Toplica“ u izvođenju učesnika Dečije pesme uživaće učenici Osnovne škole „Ratko Pavlović Ćićko“. Istog dana u Klubu Doma kulture, ali u 18 časova biće otvorena izložba likovnih radova i proglašeni najbolji instrumentalisti, slikari i literarni stvaraoci.