Dom učenika Prokuplje: Spremni za Regionalne domijade

Osim izuzetno dobrog uspeha u školama, korisnici Doma učenika srednjih škola u Prokuplju, tokom prošle godine, svojim nastupima i dobijenim nagradama, sa ponosom su predstavili ne samo svoje škole i ustanovu, nego i grad Prokuplje. Da bi ponovili te uspehe, uveliko se pripremaju za predstojeća takmičenja.
-Pripreme za Regionalnu domijadu u kulturno-umetničkom stvaralaštvu, 23. marta u Zaječaru, i sportska takmičenja, 30. marta u Vranju, privode se kraju, izjavila je direktorka Doma učenika srednjih škola u Prokuplju Jelena Vuković.
Na susretima u Zaječaru i Vranju, učestvovaće 16 ustanova iz Niša, Leskovca, Aleksinca, Bora, Surdulice, Trgovišta, Pirota i drugih opština jugoistočne i južne Srbije.
Vuković je rekla da će se u kulturno-umetničkom stvaralaštvu, Prokupčani predstaviti dramskim, muzičkim, poetskim, ritmičkim i drugim prikazima.
-U pripremama za susrete srednjoškolaca, imali smo veliku podršku rukovodstva Doma kulture i Poljoprivredne škole, izjavila je ona i istakla izuzetnu angažovanost vaspitača i stručnih saradnika, kad su ova takmičenja u pitanju.
Sredinom maja, Dom učenika srednjih škola obeležiće vredan jubilej, 60 godina rada i postojanja. Pripreme za ovaj značajan istorijski jubilej traju već nekoliko meseci.
-Povodom obeležavanja šest decenija ustanove, planirano je održavanje svečane akademija, na kojoj bi trebalo da budu prisutni predstavnici Ministarstva prosvete, lokalne samouprave, mnogobrojni saradnici iz domova učenika širom Srbije, predstavnici prokupačkih srednjih škola, bivši i sadašnji radnici i korisnici, donatori i drugi, zaključila je direktorka Doma učenika Jelena Vuković.