Gimnazija u Prokuplju dobila novu sportsku opremu

Prokupačka Gimnazija dobila je od Saveza za školski sport Srbije i Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije, donaciju u vidu sportske opreme i rekvizita. U ovoj Školi, na veliko zadovoljstvo učenika i profesora fizičkog vaspitanja, uskoro će biti postavljena dva rukometna gola, kao i dve košarkaške table i dva zglobna obruča za košarku. Reč je o najmodernijoj sportskoj opremi, urađenoj prema standardima Evropske unije.
-U našu Školu, stiglo je i 40 kožnih lopti, po 10 za košarku, odbojku, rukomet i fudbal i jedna odbojkaška mreža, rekao je direktor Gimnazije Dragoslav Minić i istakao da ova donacija ne bi stigla na adresu prokupačke Gimnazije da im nije pomogao Grad Prokuplje i većnik Miloš Kostić.
Prokupačka Gimnazija je, prema rečima Minića, i ranijih godina učestvovala sa svojim projektima na konkursima koji se odnose na opremanje školskog dvorišta i fiskulturnih sala, a sve kako bi učenici imali što bolje uslove za rad i učenje.
-Krajem januara, od Ministarstva prosvete dobili smo 500.000 dinara za opremanje kabineta, pa smo, uvaživši mišljenje Učeničkog parlamenta, koji je izglasao da najpre želi da bude opremljen kabinet hemije, a potom biologije, tako i uradili. U oba kabineta smo uložili po 250.000 dinara, naglasio je direktor Minić i dodao da se svi zaposleni u Školi trude da i sami svakodnevno doprinesu boljim uslovima za rad i učenje đaka.
Tako su nedavno iz sopstvenih sredstava sanirali kvar i ponovo stavili u funkciju „digestor“, aparat koji je potreban za rad u kabinetu hemije, ali i hemijski sto i peć, koja je neophodna za pečenje na visokim temperaturama.