Državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Dragan Stevanović sa predsedikom opštine Kuršumlija Vojimirom Čarapićem položili su kamen temeljac za izgradnju nove zgrade Hitne pomoći u Kuršumliji

U utorak 26. septembra 2023. godine, Opštinu Kuršumlija posetio je državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Dragan Stevanović, koji je zajedno sa predsednikom Opštine Kuršumlija, Vojimirom Čarapićem položio kamen temeljac za izgradnju nove zgrade Hitne pomoći u Kuršumliji, u kojoj će se pored Hitne pomoći nalaziti i specijalističke službe. Objekat će biti sa više ulaza, imaće prizemlje i sprat ukupne površine oko 600 m².

hitna-pomoc-kamen-temeljac-01

Dragan Stevanović, ovom priliko ukazao je da važost projekata koji priprada programu integralnog razvoja saobraćaja i građevine za razvoj Južne i Zapadne Srbije. On je naglasio da će ovim projektom biti obuhvaćene opštine Topličkog i Jablaničkog okruga i neke opštine u Moravičkom okrugu.

hitna-pomoc-kamen-temeljac-02

„Od izuzetne važnosti su nam opštine u Topličkom i Jablaničkom okrugu što zbog svog položaja, ali i ideja i ambicija predsednika Republike Srbije i Vlade Republike Srbije da se jug Srbije podiže i da se ukaže i prida značaju svim opštinama Topličkog okruga. Kao Ministarstvo su opredelili 1,16 milijardi dinara za šest opština Jablaničkog i Topličkog okruga , a jedan od projekata koji finansiraju je i izgradnja nove zgrade Hitne pomoći u opštini Kuršumlija. Ovo će doprineti podizanju kvaliteta primarne zdravstvene zaštite u opštini Kuršumlija. Opština Kuršumlija može da bude ponosna na ono što je u prethodnim godinama uradila u mandatu ove lokalne samouprave, kao sto su otvaranje Složenih borbenih sistema u Pljakovu i nove fabrike „Yumco“ u Rači. Uradilo se dosta na podršci u svakom smislu ulaganja privatnih investitora , pre svega se odnosi na Planinku, na banje koje su preporođene i osvežene i čine ovaj kraj potpuno drugačijim u odnosu na pre nekoliko godina. Ministarstvo saobraćaja, građevine i infrastrukture je u ovom trenutku prisutno u delu gde se rade pet putnih pravaca sa oko 500 miliona dinara, a sa ovim putem koji ide kroz Kuršumliju i spaja se sa Kosovom i Metohijom, vrednost radova će preći milijardu dinara. Ono što je značajno za ovaj kraj ne samo u kontekstu dobijanja te infrastrukture, nego i činjenica da se u realizaciji projekata angažuju firme, logistiku koja prati te radove, a to je za ovu sredinu veoma značajno. Što se tiče integralnog razvoja jako je važno da se pomene da su u projektima koji su kroz integralni razvoj ovde prisutni, povezivanje pet opština, tri banje, Đavolju Varoš, Caričin grad u Lebanu, odnosno povezivanje dva okruga, Jablanički i Toplički. Na kraju će ova dva okruga biti predstavljena u potpuno novom svetlu“, rekao je Stevanović.Predsednik opštine Kuršumlija Vojimir Čarapić, se ovom prilikom zahvalio predsedniku Republike Srbije Aleksandaru Vučiću i Vladi Republike Srbije što spoznaju ovako značajne projekte za život ljudi u našim krajevima. Istakao je da će u zgradi Hitne pomoći biti i specijalističke službe koje će značajno unaprediti zdravstvene usluge našim pacijentima, ali da će se unaprediti rad našeg medicinskog i tehničkog osoblja. Takođe je rekao da se pored ovog projekta rade i mnogi drugi značajni i veliki projekti kao što su magistralni put, put preko Radana koji će povezivati Jablanički i Toplički okrug, takođe na lokalnom nivou se rade dosta ulica, sve se radi kako bi se stanovništvo ne samo zadržalo nego povećalo i vratilo, istakao je Čarapić.

Foto: Marko Raković

izvor: Opština Kuršumlija

hitna-pomoc-kamen-temeljac-03hitna-pomoc-kamen-temeljac-04hitna-pomoc-kamen-temeljac-05hitna-pomoc-kamen-temeljac-07-1024x576hitna-pomoc-kamen-temeljac-08