Fondacija Divac nastavlja sa realizacijom aktivnosti na projektu “Podrška zapošljavanju mladih u sektoru voća i povrća u Topličkom okrugu”

Fondacija Divac nastavlja sa realizacijom aktivnosti na projektu “Podrška zapošljavanju mladih u sektoru voća i povrća u Topličkom okrugu”. U okviru ovog projekta podržane su 4 firme sa teritorije Opštine Blace.

“Iako je situacija sa Kovidom-19 u celoj Srbiji i dalje nestabilna, uspeli smo da održimo 3 online treninga za 10 podržanih firmi i to:

  1. Poslovno planiranje i učestvovanje u javnim nabavkama
  2. Uvod u HACCP
  3. Digitalni marketing i prodaja

Tokom marta i aprila, 10 podržanih firmi će proći kroz individualne konsultacije za unapređenje tehnologije proizvodnje i digitalnog marketinga. Pored mentorske, firme će dobiti i finansijsku podršku u vrednosti do 5.000 USD za nabavku opreme/dobijanje sertifikata/uvođenje industrijskih standarda/poboljšanje dizajna, brendinga ili pakovanja/unapređenje Sistema upravljanja kvalitetom. Izabrane firme će do kraja maja zaposliti i po jedno mlado lice sa teritorije Topličkog okruga. Fondacija Divac realizuje projekat uz finansijsku podršku Kraljevine Norveške preko projekta „Norveška za vas – Srbija“, kroz aktivnosti na terenu Kancelarije Ujedinjenih Nacija za projektne usluge UNOPS – saopšteno je iz Fondacije Ana i Vlade Divac.”