Mašine se ne gase: Opština Blace punom parom radi na popravci lokalnih puteva blačkog kraja, uređenju mostova, kanala…

Lokalna samuprava Opštine Blace aktivno radi na uređenju lokalnih puteva. Trenutno su u toku radovi na iskopavanju kanala za odvod atmoferske vode  u selu Krivaji u dužini od oko 1 km.

p3

U toku su i radovi na uređenju puta dužine oko 3 km. na deonici puta Šiljomana – Donja Jošanica.

Radove finansira Opština Blace a izvođač radova je Javno komunalno preduzeće Blace.

Narednih dana radiće se i na uređenju puteva u selima Višeselo i Gornja Prebreza.

U proteklom periodu nije se stajalo kada je uređenje kanala, mostova i putne infrastrukture u pitanju.

U naselju Ilići u Blacu radilo se na uređenju kanala za odvod atmosferske vode, kao i u naselu Kneževići u Blacu gde su izvedeni radovi na popravci putne infrastrukture. U ovom blačkom naselu put je nasipan kamenim agregatom(rizlom).

U selu Brežane pročišćen je kanal  za odvod atmosferske vode a i izvedeni su radovi na uređenju nekategorisanog puta u ovom selu.

U naselu Bela Zemlja u Blacu, takođe je uređen atarski put a urađen je i kanal za odvod atmosferske vode u selu Gornja Jošanica.

Obavljeno je iskopavanje kanala u naselju  Šumarica do Bajkickog potoka u dužini od oko 1 km.,obavljeno je i čišćenje i uređenje puta, postavljene su ograde na mostovima u selima Čungula, Đurevac i tri mosta u selu Trbunje.

potporni zid u cucalu

U selu Čučale postavljen je potporni zid.

Radovi na popravci putne infrastruktre, mostova, uređenje i iskopavanje kanala za odvod atmosferske vode, rađeni su u većem delu blačke opštine a isti će biti nastavljeni i u narednom periodu.

O tome šta je još urađeno u narednim danima…

ovo je samo deo foto galerije radova u proteklom periodu:

12barbatovacbrezane put za suvo poljecucaleilici1j1j1j2j3josanica kod lazarevicajosanicamedjuhana 1medjuhana grobljemedjuhana kanalimedjuhana kanali 2most cungula 2most cungulaograda most trbunjep3p2p2potporni zid u cucalup3potporni zid u cucaluprebresko poljepretresnjapretresnja1put dubovcisiljomanastubalsumarica - bakicki potoksumarica - bakicki potokt3t4t5trbunjetrbunje1v1v2v3v4v5vrbovac