Izložba „Toplički ustanak 1917. godine“ do kraja godine gostovaće u mnogim gradovima Srbije

Izložba Narodnog muzeja Toplice „Toplički ustanak 1917. godine“ do kraja godine gostovaće u mnogim gradovima Srbije, gde će zainteresovani posetioci moći da se upoznaju sa ovim značajnim istorijskim događajem. Izložba se trenutno nalazi u muzeju Vojvodine u Novom Sadu, gde priču o velikom Topličkom ustanku predstavlja kroz fortografije i dokumenta.
-Izložba prikazuje ratne dnevnike Koste Pećanca, vojnička pisma, dopisne karte, oružje i druga svedočanstva o stradanju učesnika ustanka. Ona jasnim jezikom činjenica, objašnjenih dokumentima i fotografijama, priča priču o hrabrosti i junaštvu učesnika Topličkog ustanka, rekao je autor treće stalne postavke, istoričar i muzejski savetnik u Narodnom muzeju Toplice Petko Marjanović.
Direktor ove ustanove kulture Darko Žarić ističe da je dobro da se sa Topličkim ustankom, kao istorijskim događajem, važnim ne samo za Toplicu, već i celu Srbiju, upozna javnost i van topličkog kraja.
-Mi imamo izuzetnu saradnju sa mnogim muzejima u našoj zemlji. Tako će „Toplički ustanak 1917.“ posle Novog Sada, videti građani Vranja i Zaječara, a onda će obići i neke druge muzeje u Srbiji, naglasio je Žarić.