Knjige na poklon Biblioteci

Narodna biblioteka „Rade Drainac“ u Prokuplju dobila je na poklon 700 novih knjiga od Narodne biblioteke Srbije, a ova vredna donacija stigla je danas, povodom obeležavanja 48. Drainčevih susreta pesnika.
Predstavnike Narodne biblioteke Srbije pozdravila je većnica za kulturu Opštine Prokuplje Milica Erić i ovom prilikom se zahvalila donatoru na vrednom poklonu koji je stigao baš u vreme velike kulturne manifestacije u Prokuplju.
-Drago mi je da ste odabrali baš našu biblioteku i da ste ovim poklonom od 700 novih knjiga obogatili njen knjižni fond. Poklon Narodne biblioteke Srbije značajno će doprineti ostvarenju našeg cilja, a to je godišnji fond od 4.500 novih knjiga. Opština Prokuplje je ove godina izdvojila oko milion dinara za nabavku novih knjiga i nadamo se da ćemo svi zajedno uspeti da ostvarimo postavljeni cilj, kazala je Erić.
Nove knjige, među kojima su velika književna dela domaćih i stranih pisaca, filozofske, sociološke i knjge za decu, direktoru Biblioteke uručila je predstavnik Narodne biblioteke Srbije Ivana Nikolić.

– Narodna biblioteka Srbije ostvaruje veoma dobru saradnju sa matičnim, javnim i drugim bibliotekama Srbije u cilju što boljeg popunjavanja njihovih fondova. Ove godine smo se opredelili za biblioteku u Prokuplju, kako bi obogatili njen knjižni fond i obeležili 48. godina Drainčevih susreta pesnika. Trudili smo se da obezbedimo najaktuelnije i najinteresantnije knjige koje ćete preporučiti vašim čitaocima. To su dela iz inostrane i domaće književnosti, književnosti za decu, književne istorije, sociologije, filozofije, politike, kao i stručna literatura naophodna za usavršavanje i stručne ispite . Nadamo se da će ovaj poklon novih, aktuelnih knjiga iz tekuće izdavačke produkcije naše zemlje znatno obogatiti fond Biblioteke u Prokuplju i izazvati interesovanje korisnika, kazala je Ivana Nikolić, načelnik Odeljenja selektivne nabavke Narodne biblioteke Srbije.
Zahvaljujući se na poklonu , direktor Biblioteke u Prokuplju, Dragan Ognjanović je rekao da ne postoji ništa lepše i značajnije za jednu biblioteku od knjiga na poklon i izrazio zadovoljstvo zbog ostvarene uspešne saradnje sa Narodnom biblotekom Srbije.