Književno-ekološki biciklistički karavan u čast Rada Drainca -27. avgusta

Književno društvo „Rade Drainac“ u Prokuplju i ove godine u čast Rada Drainca, organizuje Književno-ekološku biciklističku povorku „Od Doma do kuće“.

Tradicionalna manifestacija u čast velikog srpskog pesnika iz Toplice, ove godine će po peti put okupiti pesnike, književnike, ljubitelje poezije, poštovaoce lika i dela Drainca.

Kako je saopštio urednik književne i izdavalačke delatnosti prokupačkog Doma kulture, Saša Milovanović, ova manifestacija će biti održana 27. avgusta, a prijave za učešće u pesničkom karavanu mogu se dostaviti do 19. avgusta u Domu kulture ili putem imejla na adresu domkulturepkprogram@gmail.com.

-I ove godine vozićemo u čast našeg najvećeg topličkog pesnika, a plan je da se krene rano izjutra, u 7 sati. Književno-ekološki biciklistički karavan krenuće od prokupačkog Doma kulture, do Drainčeve rodne kuće u selu Trbunju, gde će pesnici kazivanjem poezije podsetiti na veliko Drainčevo stvaralaštvo, kazao je Milovanović.

Ova manifestacija se po peti put organuzuje u čast Drainca, povodom njegovog rođendana, 26. avgusta. Na ovaj način toplički pesnici žele da pokažu koliko se ponose njegovom poezijom i onim što im je ostavio u nasleđe.