Kuršumlija:Održana radionica na temu “Ka unapredjenju lokalnih usluga u oblasti zivotne sredine i vodnih resursa u opstini Kursumlija” EU Progresa

U Kuršumlija je odrzana druga radionica u sklopu projekta “Ka unapredjenju lokalnih usluga u oblasti zivotne sredine i vodnih resursa u opstini Kursumlija” koji se sprovodi u okviru programa Evropski PROGRES.

Aleksandar Maksimovic, menadzer projekta je, uz uvodni pozdrav i zahvalnost svim ucesnicima, istakao znacaj ovog projekta i same saradnje nevladinih organizacija sa JKDP Toplica i opstinom Kursumlija, koje su pruzile neophodnu podrsku i pomoc za sprovodjenje istog. On je takodje predstavio ukratko i presek mogucih izvora finansiranja, na koje bi lokalni partneri mogli da se oslone u bliskoj buducnosti.
Zatim je ekspert za vode, prof. Dr Ilija Brceski detaljno predstavio analizu stanja u sektoru voda u opstini, Kursumlija, kao i tendencije u istemu vodosnabdevanja u gradskim i ruralnim podrucjima opstine. Dodatno je predstavljan i set mera za unapredjenje postojeceg stanja, kako centralnog gradskog, tako i ruralnih-seoskih vodovoda na teritoriji opstine Kursumlija.

k1
Na kraju svog izlaganja, prof. Brceski je predstavio i akcioni plan sa konkretnim aktivnostima i ulogama svih aktera u cilju daljeg unapredjenja upravljanja vodnim resursima u opstini Kursumlija.
Ekspert za komunikacije, Milos Ivanovic je u svojoj prezentaciji izlozio proces informisanja sire javnosti, kroz konkretne primere. Dodatno je objasnio i proces pristuma informacijama od javnog znacaja u sektoru zivotne sredine i voda.
Ovoj radionici su prisustvovali predstavnici opstine Kursumlija, JKDP Toplica, mediji, NVO sektor, kancelarije za mlade, kao i predstavnici mesnih zajednica.