U Prokuplju – Formiran klub Srpsko američkog društva

U prisustvu predsednika Srpsko američkog društva Dragana Milića, političkog savetnika Ambasade SAD u Beogradu Dejvida Gerenbeka, načelnika Topličkog upravnog okruga Nebojše Vukadinovića, predsednika Opštine Prokuplje Aleksandra Simonovića sa saradnicima, predstavnika privrednog i društvenog života opštine u Prokuplju je formiran klub Srpsko američkom društva.

amarikanac u prokuplje 1
Prokuplje je četvrta opština u ovom delu Srbije u kojoj je formiran ovaj klub.
– Izuzetno mi je drago što je u mom rodnom Prokuplju formirano jedno ovakvo društvo. Formiranjem ovog društva očekujem da se uspostavi saradnja na privrednom, kulturnom, sportskom planu i u drugim delatnostima, izjavio je Milić i dodao da je ovo jedan od načina da se pomogne razvoju, ne samo Prokuplja, nego i drugih opština u Toplici.
Politički savetnik u Ambasadi SAD Gerenbek izrazio je veliko sadovoljstvo što je posetio našu opštinu i prisustvovao formiranju jednog ovakvog značajnog društva.

mp skole2
– Očekujem da će se nakon formiranja ovakvog društva odnosi između dve zemlje i dva naroda, kao i ljudi iz Prokuplja, u narednom periodu produbiti i još više proširiti u svim oblastima, izjavio je on.
Za poverenika podružnice Srpsko američkog društva u Prokuplju imenovan je Vule Vuković, a članove predsedništva društva Zlatan Miljković i Zvonko Stoiljković.