Narodni muzej Toplice – svečanost u čast Dan oslobođenja Prokuplja u Prvom svetskom ratu i 70 godina od osnivanja Narodnom Muzeju Toplice.

U organizaciji Udruženja srpsko – francuskog prijateljstva „General Šarl Tranije“ i Narodnog Muzeja Toplice u Narodnom muzeju Toplice 11. oktobra u 17 sati biće održana svečanost u čast Dan oslobođenja Prokuplja u Prvom svetskom ratu i 70 godina od osnivanja Narodnom Muzeju Toplice.

Za ovu priliku učenici Gimnazije pod rukovodstvom profesora muzike Tanje Cvetanović pripremili su program pod nazivom „Ljubav i prijateljstvo“.

Svečanosti će pored, predstavnika lokalne samouprav na čelu sa predsednikom Opštine Prokuplje Aleksandrom Simonovićem, prisustvovti i zamenik gradonačelnika grada Epona u Francuskoj Ivica Jović, predstavnig grada Epona Albert Lakrik i predsednik Udruženja svih Srba u Francuskoj Romeo Milošević.

U čast slobodi, koju su zajedno 12. oktobra 1918. godine Prokuplju doneli srpski i francuski vojnici, biće prezentovano i idejno rešenje spomen – parka i spomenika legendarnom puku „Knjaz Mihailo“ koji je zbog svoje nepobedivosti i hrabrosti njegovih vojnika nazvan Gvozdenim pukom, kao i reljef sa likom francuskog generala Tranijea, koji će takođe, krasiti budući spomen park u Prokuplju.