Održan KOMS Info dan u Prokuplju

U Kulturno obrazovnom centru “Toplica” u Prokuplju, 10. februara Krovna organizacija mladih Srbije realizovala je drugi po redu Info dan. Teme koje su bile obuhvaćene Info danom bile su one koje su prepoznate kao značajne za mlade u Topličkom okrgu. O podsticanju aktivizma kod mladih prisutnima je govorila Mirjana Randjelovic, učenica Gimnazije, članica TNT grupe, volonterka Film Kluba Prokuplje ,volonterka Mingl portala u okviru Beogradske otvorene škole (BOŠ-a) i volonterka Kancelarije za decu i mlade Opštine Prokuplje, dok je o preduzedništvu mladih govorio Nenad Kocić, korisnik projekta “Osnaživanje mladih poljoprivrednika” Fondacije Ana i Vlade Divac.

98cb7f73-f628-4c01-b8fa-e85bb91b98ab

Učesnike Info dana činili su predstavnici lokalnih udruženja i organizacija mladih i za mlade, kao i predstavnici lokalnih samouprava. Oni su kroz diskusiju potvrdili važnost podsticanja aktivizma kod mladih na lokalnom nivou, kao i osnaživanje mladih porljoprivrednika. Takođe, oni su kao značajnu temu izdvojili i potrebu regulisanja položaja volontera i poboljšanja dostupnosti informacija o mogućnostima za volontiranje. Učesnici su još govorili o primerima dobrih praksi i zaključili da praksa pokazuje da na motivisanost mladih da uzmu učešće u različitim aktivnostima najčešće utiču pozitivna iskustva njihovih vršnjaka.

c5bef38b-35cd-4722-a0f6-dafa27495cd4

Ovim putem predstavljen je rad Krovne organizacije mladih Srbije kao najvišeg predstavničkog tela mladih u Srbiji i pružen je uvid u aktivnosti koje ona organizuje, kao i to kako zainteresovane organizacije i udruženja mogu da postanu deo KOMS mreže, koju čini 108 udruženja mladih I za mlade iz različitih delova Srbije.

ba377a76-e7e7-492d-b4ac-92df98a1a608

Info dan u Prokuplju je jedan od tri koje KOMS organizuje uz podršku Ministarstva omladine i sporta, a u okviru projekta Zajedno za made 2.0. Info dan su još održani u Sremskoj Mitrovici i Subotici.