Održana 12. sednica SO-e Blace, doneta Odluka o godišnjem programu zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za 2017. godinu

Danas je održana 12. sednica SO-e Blace. Sednicom je predsedavao predsednik SO-e Blace Miloš Vasiljević. Sednici je prisustvovalo 20 odbornika. Nisu prisustvovali odbornici opozicije, njih petoro.
Kao najvažniji deo sa dnevnog reda doneta je Odluka o godišnjem programu zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za 2017. godinu.

123
Na današnjoj sednici razmatralo se i izveštajima o radu JKP “Blace”, Sportskog centra Blace, Doma zdravlja, Turističke organizacije a dužnosti su razrešeni i pojedini članovi skupštinskih komisija. Sve tačke dnevnog reda usvajane su sa 19 ili 20 odbornika od ukupno 25. Nakon druge tačke dnevnog reda zakletvu je položio novi odbornik Adam Pavlović sa izborne liste “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje” koji je dobio potvrdu administrativne komisije za ulazak u lokalnu skupštinu.

DSCN0075
Dnevni red se sadržao od 17 tačaka dnevnog reda a na dnevnom redu se pored mnogih tačaka koje su od vitalne važnosti za lokalnu samoupravu glasalo i o Predlogu Odluke Predsednika opštine Blace za donošenje Odluke davanju saglasnosti da se udeo Registra akcija i udela prenetih posle raskida ugovora zaključenog u postupku privatizacije u društvu Veterinarska stanica Blace prenese sa registra na opštinu Blace.
Na predlog šefa odborničke grupe Srpske napredne stranke Srđana Aničića i uz obrazloženje opštinskog javnog pravobranioca stavljene su van snage Odluke o izboru predsednika SO-e Blace Ljubiše Sudimca od 02.06.2012. godine kao i Odluke o izboru Jovice Ćurčića za zamenika predsednika SO-e Blace.