Okrugli sto na teme vezane za probleme Roma

  • 1
  • 2

U prostorijama kulturnog centra Drainac u Blacu danas je održan okrugli sto na kojem se raspravljalo o problemima Roma. Okrugli sto deo je realizacije projekta Udruženja Roma na raspisan konkurs za nacionalne manjine lokalne samouprave, a gosti okruglog stola bili su predstavnici lokalne samouprave opštine Blace, nacionalne službe za zapošljavanje, socijalne službe i policije, saznajemo od predsednika Udruženja Roma u Blacu, Zorana Ristića.

Vest ima video

Predsednik SO Blace, Zlatko Dimitrijević, bio jedan od učesnika ovog okruglog stola.

-Imamo veliki procenat inkluzije naše romske zajednice u sve vidove saradnje institucija na teritoriji opštine Blace, istakao je predsednik SO Blace, dodajući da je  ovo jedan u nizu razgovora usmeren ka rešavanju određenih zajedničkih problema.

Na današnjem sastanku predsednik Udruženja Roma u Blacu, Zoran Ristić govorio je i o nekolicini projekata koji su u toku i planu da se realizuju a vezani su za organizacije kao što je EU Progres.

  • Ako se ti projekti realizuju imaćemo jedan veliki napredak vezan za dalji napredak položaja Romske zajednice. Ovakvi razgovori usmereni su u pozitivnom smeru na nadam se obostranu korist, dodao je predsednik SO Blace, Zlatko Dimitrijević.