Ovogodišlji laureat Plakete Sveti Prokopije je Radivoje Šmigić

Ovogodišlji laureat Plakete Sveti Prokopije je Radivoje Šmigić, rodom iz Tovrljana kod Prokuplja, saopšteno je na sastanku Organizacionog odbora za obeležavanje gradske slave.
Ovaj uspešan privrednik nikada nije zaboravio svoje rodno selo i Toplicu.Pokretač je obnavljanja rada Osnovne škole u Tovrljanu, za koju je obezbedio sredstva i besplatno ustupio građevinski objekat. Redovno pomaže rad škola i njihov je veliki donator. Zahvaljujući njegovoj inicijativi započeti su radovi na izgradnji hrama Sv. Petke u Tovrljanu.
Za istaknuta dostignuća postignuta u protekloj godini opština Prokuplje na dan gradske slave dodeljuje i pohvalnice Sveti Prokopije.
Ovogodišnji dobitnici pohvalnica su Košarkaška ekipa Ginazije, Predrag Jakovljević iz Velike Plane i Žikica Jovanović iz Prokuplja.
Ekipa košarkaša Gimnazije je ove godine na Školskoj olimpijadi učenika srednjih škola Republike Srbije, koja je održana u Vranju, osvojila srebrnu medalju, čime je ostvarila istorijski uspeh za sport Gimnazije i Prokuplja.
Predrag Jakovljević, pokretač je privredno- turističke manifestacije“ Sabor Višnjara“ u Velikoj Plani, koja se tradicionalno održava već 11 godina. Ova manifestacija doprinela je da opština Prokuplje i Toplica budu prepoznatljivi po proizvodnji i kvalitetu oblačinske višnje u zemlji i inostranstvu .
Žikica Jovanović je je osnivač i direktor Prokupačkog festivala kratkog filma, koji je međunarodnog karaktera i ove godine se odrđava po peti put.Zahvaljujući njemu za Prokuplje se čulo u celom svetu, njegova filmska dela prikazivana su i osvajala nagrade u komkurenciji najvećih svetskih filmskih radnika.
Organizacioni odbor za obeležavanje gradske slave je na današnjem sastanku doneo odluku da Vladeta Stanković, advokat iz Prokuplja, na predlog Crkvene uprave Prokuplje, bude domaćin slave Sveti Prokopije u narednoj godini. Vladeta Stanković predložen je za domaćina gradske slave iz redova građana Prokplja.